Schepencollege geeft startschot voor de verdeling van reflecterende huisnummers

Het gemeentebestuur gaat elke woning en gebouw in Lanaken dit jaar gratis voorzien van een nieuw en eenvormig huisnummer in reflecterend materiaal. Een goed zichtbaar huisnummer kan van levensbelang zijn. In geval van nood kan elke extra seconde die de huisarts, ziekenwagen of brandweer nodig heeft om te zoeken naar het juiste adres een seconde te veel zijn. Er komt geen hernummering. U blijft uw huidige cijfer behouden.

Schepenen geven startschot reflecterende huisnummersZeker in het donker of bij slecht weer is het voor hulpdiensten moeilijk om een huisnummer vanaf de openbare weg te kunnen zien. Ook voor onder meer postbodes en pakjesdiensten is het niet altijd vanzelfsprekend om snel het juiste adres te vinden. Bpost en de verschillende hulpdiensten vragen al jaren voor een duidelijker systeem van huisnummering.

In de loop van dit jaar ontvangen alle inwoners gratis het reflecterende huisnummerplaatje in de bus. Het ophangen van het huisnummer is verplicht en dient binnen 14 dagen na ontvangst te gebeuren. Huisnummers in speciale uitvoering mogen blijven hangen zolang het nieuwe huisnummer volgens de richtlijnen ophangt.
 

Planning

Met de verdeling van de huisnummers wordt er gestart in de kleinste deelgemeenten. Begin februari zullen de inwoners van Kesselt het reflecterende huisnummer ontvangen. Neerharen volgt in maart. In de loop van dit jaar zullen alle woningen voorzien zijn van een reflecterend huisnummer.

Meer informatie kunt u vinden op www.lanaken.be/huisnummers. Met vragen kunt u terecht bij de afdeling Leefomgeving via huisnummers@lanaken.be of T 089 730 730 (elke woensdag van 8u30 tot 12u en 13u30 en 16u).