Politie Maastricht ook bij ons op straat

Drie politiekorpsen gaan samen de baan op om de grensregio veiliger te maken. Om het drugsprobleem in onze streek aan te pakken zal er twee dagen per week een gemengde patrouille uitrijden tot over de grens met Maastricht.

De politiekorpsen van Lanaken-Maasmechelen en Bilzen-Hoeselt-Riemst gaan een samenwerking aan met het politiekorps van Maastricht. Twee dagen per week zal er een patrouille uitrijden die bemand is door de Nederlandse en Belgische politie. Dit initiatief komt er op vraag van de mensen op het terrein. Zij stellen dagelijks vast dat beide zijden van de grens met identieke problemen te kampen hebben. Ook willen de politiezones het de criminelen een pak lastiger maken door de grenzen weg te werken. Vroeger stopte een zaak bij de grens omdat er geen bevoegdheid over de grens was. Door de gemengde patrouilles is dit verleden tijd.
 
Voortaan zullen we dus voertuigen van de drie politiezones in ons straatbeeld zien. Ook zal je, naast de blauwe Belgische uniformen, collega’s met zwart-gele uniformen van de Maastrichtse politie vaker tegenkomen. Volgens de politie zijn de gemengde patrouilles een voorlopige werkafspraak met de bedoeling om deze samenwerking nog verder uit te breiden.
 
Samenwerking met politezone Maastricht en Bilzen-Hoeselt-Riemst