Pannestraat afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf woensdag 13 maart

De Pannestraat zal tussen de Arkstraat en de Stationsstraat vanaf woensdag 13 maart afgesloten worden voor doorgaand verkeer. Eerst zullen de nutsmaatschappijen gedurende één maand werken uitvoeren. Aansluitend zal de aannemer op maandag 15 april starten met wegenwerken. De wegenwerken zullen, afhankelijk van het weer, 50 werkdagen duren. Dit gedeelte van de Pannestraat zal vermoedelijk tot aan het bouwverlof afgesloten worden. Doorgaand verkeer volgt de omleiding via de Stationsstraat, Molenweideplein en Arkstraat. Fietsers, voetgangers en bewoners zullen wel gebruik kunnen maken van de straat.

Deze werken worden uitgevoerd voor de fietsverbinding langs de Langkeukelbeek. De Pannestraat wordt voorzien van een nieuw wegdek, fietspaden en voetpaden. Er wordt ook een oversteekplaats voor fietsers aangelegd. Om fietsers een veilige oversteek te bieden van het park in het centrum naar het nog te realiseren fietspad richting Gellik.
 
De werken die de nutsmaatschappijnen ter voorbereiding uitvoeren gebeuren normaal enkel in de bermzone maar omwille van de beperkte ruimte zullen ze toch ook een gedeelte van de rijbaan innemen. De weg wordt daarom tijdens de volledige duur van de werken afgesloten voor het doorgaand verkeer om de veiligheid van alle weggebruikers te garanderen.
 
Omleiding Pannestraat