Opnieuw verkeer mogelijk in de Maastrichterweg vanaf maandag 8 april

De asfaltwerken in de Maastrichterweg, vanaf het kruispunt met de Maaseikersteenweg tot net voorbij de Grensstraat (fase 3), zijn afgerond. De aannemer brengt nu nog de wegmarkeringen aan en hij plaatst de definitieve signalisatie. Maandag 8 april, in de late namiddag, gaat de rijweg opnieuw open voor gemotoriseerd verkeer. Daarna zal de Maaseikersteenweg nog worden afgesloten van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 april om herstelwerken uit te voeren.

De werken in de Maastrichterweg zijn de laatste stap in de herinrichting van het centrum van Smeermaas. Vanaf het kruispunt met de Maaseikersteenweg tot net voorbij de Grensstraat ligt er een nieuw wegdek met nieuwe fiets- en voetpaden. Ter hoogte van de school is voorzien in een veilige oversteekplaats. Ondergronds werd een gescheiden riolering aangelegd.
 
Herstelwerken Maaseikersteenweg van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 april

De volledige herinrichting van Smeermaas-centrum is echter nog niet volledig afgerond. Van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 april worden er nog herstelwerken uitgevoerd in deMaaseikersteenweg (fase 2a en 2b), vanaf het kruispunt met de Maastrichterweg tot en met de Louis Pasteurstraat.

 
In de volledige projectzone zal de aannemer een nieuwe toplaag asfalt aanbrengen. Op sommige plaatsen is het wegdek van de Maaseikersteenweg al beschadigd. Dat komt door de ongunstige, koude weersomstandigheden tijdens de aanleg afgelopen najaar.
Opgelet: asfaltwerken zijn weersafhankelijk. De planning kan nog wijzigen.
 
Omleidingen voor verkeer tijdens herstelwerken Maaseikersteenweg

Tijdens de herasfalteringswerken is er geen gemotoriseerd verkeer mogelijk in de Maaseikersteenweg, vanaf het kruispunt met de Maastrichterweg tot en met de Louis Pasteurstraat, van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 april.

 
Verkeer tussen Lanaken en Maastricht rijdt via de pas opengestelde Maastrichterweg. Plaatselijk verkeer in Smeermaas tussen de Maastrichterweg en Maaseikersteenweg verloopt via de Industrieweg.
 
Omleiding Smeermaas april 2019
 
Vrijdag 12 april gaan de Maaseikersteenweg en dus het volledige kruispunt opnieuw open.
 
Na de paasvakantie zullen er verspreid over enkele avonden nog kleine werken uitgevoerd worden op de Brusselseweg (fase 1). Meer informatie hierover volgt later. Daarna kunnen de werken in Smeermaas centrum stilaan afgerond worden.
 
Vragen?
Voor eventuele vragen kan u terecht bij de gemeente op het gratis telefoonnummer 0800 29 107.