Onderwijsstraat wordt tweerichtingsstraat

Morgen wordt de Onderwijsstraat heringericht tot een tweerichtingsstraat. Hierdoor kunnen weggebruikers die gebruik maken van de parkings rondom de Engelse Hof nu ook de Onderwijsstraat gebruiken om weg te rijden van de schoolomgeving. Voorheen kon men enkel in 1 richting aangereden komen.

OnderwijsstraatDe maatregel wordt genomen na een tussentijdse evaluatie van het nieuwe verkeerscirculatieplan. De verkeersstroom kon niet voldoende vlot circuleren - vooral ’s namiddags na het einde van de schooltijd - waardoor er lange opstoppingen ontstonden richting Europalaan. Met de nieuwe maatregel komt er een tweede uitrijroute beschikbaar voor de weggebruikers, wat voor een ontlasting zal zorgen voor het verkeer richting Europalaan.
 
De Onderwijsstraat zal ingericht worden als een fietsstraat. Fietsers zullen er altijd voorrang hebben op motorvoertuigen. De motorvoertuigen mogen de fietsers niet inhalen en de maximale snelheid is er 30 km/u.
 
De herinrichtingswerken starten morgenochtend na aanvang van de schooltijd en zullen de hele dag in beslag nemen.
 
Volgende week vindt er bijkomend overleg plaats met ‘Administratie Wegen en Verkeer’, de wegbeheerder van de Europalaan, om nogmaals de mogelijkheid te bekijken om verkeerslichten te plaatsen op de kruising van de Europalaan en de Jan Rosierlaan.