De Huisdokter: onafhankelijk en duurzaam bouwadvies

Renoveren en bouwen is een zeer technische en complexe aangelegenheid. Het is belangrijk om dit meteen goed aan te pakken en te vermijden dat je ingrepen doet die je later niet meer kunt rechttrekken.

De HuisdokterMeer en meer inwoners doen dan ook een beroep op de expertise van Dubolimburg, hét Limburgse steunpunt voor duurzaam (ver)bouwen. Een logische keuze, want de meeste (ver)bouwers hebben nood aan een degelijk en objectief bouwadvies.

Ook in 2020 kan je dankzij de tussenkomst van gemeente Lanaken gratis of aan een verminderd tarief gebruikmaken van het aanbod voor particulieren. Het gemeentebestuur heeft een partnerschap met Dubolimburg ondertekend (partnergemeente).  

Je kan uit de volgende adviesformules kiezen: Huisdokter, quickscan en bouwplanadvies. 

 

Huisdokter 

De Huisdokter helpt je met objectief en onafhankelijk maatadvies bij renovatiewerken. Hij/zij doorloopt en screent samen met jou je woning. 

Na afloop van een bezoek schrijft de Huisdokter jouw persoonlijk advies neer in een uitgebreid verslag of renovatierapport. Daarin staan mogelijke maatregelen, de volgorde van uitvoeren en praktische tips voor het renoveren van de woning.

Het advies van de Huisdokter is niet langer gratis. Voor een Huisdokterbezoek met renovatierapport betaal je 50 euro

Maak hier je afspraak: https://www.de-huisdokter.be/nl/wat-doen-we/huisdokter-aan-huis 

 

Quickscan 

Heb je enkele concrete vragen over hoe dat nu precies zit met isoleren, ventileren en verwarmen? Reserveer dan een gratis Quickscan. Je krijgt een kort mondeling advies, inclusief uitleg over premies, subsidies en andere financiële voordelen.

De quickscan vindt plaats in het kantoor van Dubolimburg (GreenVille, Centrum-Zuid 1111 te 3530 Houthalen). Om het advies vlot te laten verlopen, breng je best zoveel mogelijk info (bouwplannen, schetsen, foto's, ...) mee.

Maak hier je afspraak: https://www.de-huisdokter.be/nl/wat-doen-we/quickscans 

 

Bouwplanadvies

Ga je een nieuwe woning bouwen? Dan is een uitgebreid bouwplanadvies zeker iets voor jou.

Dubolimburg screent je bouwplannen grondig op het vlak van oriëntatie, materiaalgebruik, levenslang wonen en technieken. Een bouwprofessionel bekijkt waar je winst kan boeken qua comfort en energiebesparing. Je krijgt een uitgebreid schriftelijk verslag en de bevindingen worden in een persoonlijk gesprek toegelicht.

Een bouwplanadvies kost slechts 25 euro en kan enkel na afspraak. Deze vindt plaats in het kantoor van Dubolimburg (GreenVille, Centrum-Zuid 1111 te 3530 Houthalen).

Maak hier je afspraak: https://www.de-huisdokter.be/nl/wat-doen-we/bouwplanadvies

De Huisdokter