Nieuwe vlonder voor Pietersheim: poort Nationaal Park Hoge Kempen

De houten vlonder in Pietersheim was dringend aan vervanging toe. De onder- en bovenstructuur is volledig vervangen. Het Regionaal Landschap Kempen en Maasland vzw (RLKM) heeft het project in goede banen geleid. De VZW Toerisme heeft het budget gefinancierd. Met deze nieuwe vlonder is de toegang in Pietersheim, poort tot het Nationaal Park Hoge Kempen weer helemaal top!

De onderstructuur van de vlonder staat in moerasgebied. Door de loop der jaren waren de houten balken beginnen rotten. Er werden in het verleden al herstellings- en verstevigingswerken uitgevoerd maar de vlonder was uiteindelijk echt toe aan vervanging.

De volledige structuur van de vlonder, inclusief onderbouw werd vervangen.

In de plaats van een houten onderstructuur zijn er nu eco-palen gebruikt. De palen van composiet zijn duurzamer. Ook werden de planken aan de bovenkant dubbel ingesneden en voorzien van antislipstroken.

De werken werden gecoördineerd door RLKM. Door een investeringstoelage van de gemeente aan vzw Toerisme wordt de nieuwe vlonder gefinancierd.

De totale kostprijs voor de vernieuwing van de vlonder is: €30.000

vlonder