Mooi woonproject op de Groenplaats in Oud-Rekem

Het schepencollege heeft een vergunning afgeleverd voor een mooi woonproject op de Groenplaats in Oud-Rekem. Er komen 16 woningen, 10 appartementen, 2 handelsruimtes en 37 ondergrondse parkeerplaatsen.

Vooraleer de gemeente het project goedkeurde heeft het, conform de procedure, een openbaar onderzoek doorlopen. Er werden ook infovergaderingen met alle omwonenden georganiseerd in samenwerking met de projectontwikkelaar en de architecten. De site kent een grote historiek aan mogelijk te ontwikkelen projecten, maar dit bouwproject past volledig binnen de historiek van Oud-Rekem. Het domein is publiektoegankelijk en zal aangekleed worden met de nodige groenvoorzieningen en pleinfuncties die aansluiten op de Groenplaats.
 
Groenplaats appartementen
 
Voor het project wordt er een minderhinderplan uitgewerkt. Een adviseur zal het project begeleiden door contact op te nemen met bewoners en horeca uitbaters in de omgeving van de Groenplaats en op de route van het werfverkeer.
 
De werken zullen na het bouwverlof starten, nadat het archeologisch onderzoek is afgerond. Het bouwproject wordt gerealiseerd door Vestio, White Door Architects en Welten Eliëns Architecten.