Meer dan 3000 deelnemers voor de 5e Limburg Fietsvierdaagse

De 5e Limburg Fietsvierdaagse klokt dit jaar af op 3008 deelnemers. Zij genoten van 14 routes richting Maasland, Nationaal Park Hoge Kempen en Wallonië. Voor de slotdag werd een mooi parcours binnen Lanaken uitgetekend. De Limburg Fietsvierdaagse is een organisatie van de gemeente. In 2015 zijn we gestart met dit evenement om zo Lanaken op de kaart te zetten als uitvalsbasis om onze gemeente en de mooie regio rond Lanaken al fietsend te ontdekken. Ieder jaar sinds de start is het evenement gegroeid met dit jaar een stijging van 20% aan deelnemers tegenover 2018.

Fietsers bij fotokader

De deelnemers komen uit alle windstreken van zowel België als Nederland. De logiessector mocht heel wat deelnemers van het evenement verwelkomen. In totaal genereerden zij 900 overnachtingen, een stijging van maar liefst 80% t.o.v. 2018. Nieuw dit jaar was ook de samenwerking met plaatselijke restaurants die een ‘Limburg Fietsvierdaagse Menu’ aanboden aan interessante voorwaarden. Ook genoten meer dan 100 personen zondagochtend van een heerlijk ontbijt voor de start van hun fietstocht. De opbrengst van deze ontbijtactie gaat naar de Sint Vincentius vereniging van Lanaken.

Met dit evenement laten we niet alleen heel wat mensen onze mooie regio ontdekken maar slaan we ook een brug naar de lokale ondernemers. Bovendien werken heel wat verenigingen mee aan ons evenement die we op deze manier ook kunnen steunen. Daarbuiten zijn er nog vele tientallen vrijwilligers zonder wiens hulp een evenement als dit niet mogelijk is. Ook de sponsoren zijn we erg erkentelijk voor hun steun aan ons evenement.

Volgend jaar zal de Limburg Fietsvierdaagse ook gastheer zijn voor de Belgian Cycling Happening van de Belgische Wielrijdersbond en worden er tot 2500 extra wielertoeristen verwacht bovenop de reguliere recreatieve fietsers die meedoen. De 6e Limburg Fietsvierdaagse vindt plaats van 10 tot en met 13 september 2020. Info: www.limburgfietsvierdaagse.be of www.facebook.com/limburgfietsvierdaagse