Meer dan 150 kinderen gelukkig gemaakt met 'Sinterklaas voor iedereen'

Huis van het Kind Lanaken zorgde dit jaar voor de 3de keer voor een ‘Sinterklaas voor iedereen’. Omdat elk gezin, arm of rijk, het recht heeft om het Sinterklaasfeest te kunnen vieren. Samen met verschillende partners werd er een grote inzamelactie van speelgoed georganiseerd ten voordele van kansarme gezinnen in Lanaken. Meer dan 150 kinderen konden gelukkig gemaakt worden met enkele stukken speelgoed en een waardebon van 25 euro om te besteden in een speelgoedwinkel.

Sinterklaas voor iedereenDe 3de editie van de inzamelactie is een overdonderend succes te noemen. Er werd nog meer speelgoed ingezameld dan de vorige jaren wat ervoor zorgt dat de kinderen allemaal meerdere stukken speelgoed mee naar huis mochten nemen. Acties zoals ‘Sinterklaas voor iedereen’ zijn broodnodig. Net als in de rest van het land stijgt de kinderarmoede ook binnen Lanaken. In 2016 vonden in Lanaken 13,4% van alle geboorten plaats in een kansarm gezin.

De inzamelactie werd gesteund door enkele basisscholen (In de Engelse Hof, GBS Rekem, De Bolster Neerharen en ’t Wezeltje Veldwezelt), de Sint-Vincentiusvereniging, Kind en Gezin, Kind en Preventie, Kind en Taal, Hart Voor Kinderen en OCMW Lanaken. Een 130 tal gezinnen werden uitgenodigd voor deze actie.

Huis van het Kind is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties die (aanstaande) gezinnen met baby’s, kinderen en/of jongeren ondersteunen. Het volledige aanbod van Huis van het Kind Lanaken is terug te vinden op www.lanaken.be/huisvanhetkind.