Maak van je straat een speelstraat tijdens de paasvakantie

Door de aangepaste paaskampen en afgeschafte buitenspeeldag biedt de gemeente Lanaken haar inwoners uitzonderlijk de kans om ook tijdens de paasvakantie en op de buitenspeeldag een speelstraat te organiseren. Dit is normaal alleen voorzien tijdens de zomervakantie. Wie tussen 5 en 16 april of op 21 april een speelstraat wil inrichten voor de kinderen kan dit aanvragen op www.lanaken.be/speelstraat.

SpeelstraatDoor de huidige maatregelen kan de gemeente jammer genoeg geen Grabbelpasactiviteiten of kleuterkampen organiseren tijdens de paasvakantie. Ook zullen de sportkampen en de speelpleinwerking niet op volle capaciteit draaien. Omdat het voor onze kinderen echt belangrijk is om op een veilige manier buiten te kunnen spelen, organiseert de gemeente Lanaken speelstraten tijdens de paasvakantie en op de buitenspeeldag.
 
Een speelstraat is een straat waar gedurende een bepaalde periode auto’s zo veel mogelijk geweerd worden zodat kinderen er kunnen spelen. De straat wordt afgesloten maar bewoners kunnen er nog steeds met de auto rijden.
 
Speelstraat aanvragen
Wie op een straat woont in een woonzone met een maximum rijsnelheid van 50 km per uur en waar er geen openbaar vervoer rijdt komt in aanmerking. Geïnteresseerden kunnen op www.lanaken.be/speelstraat alle voorwaarden nalezen en hun speelstraat aanvragen. 
 
De organisatie van speelstraten tijdens de paasvakantie is tegelijkertijd een proefproject van de gemeente Lanaken om het hele jaar door speelstraten te organiseren.