Kinderen spelen tijdens de paasvakantie op nieuwe speeltoestellen

De gemeente vernieuwt dit voorjaar speelterreinen in verschillende deelgemeenten. In de Kersenweidewijk en Haegendoornwijk in Smeermaas worden verouderde speeltoestellen vernieuwd. Er komt een aangepast speeltoestel aan de kleuterschool in Kesselt. En in Lanaken wordt het centrumpark De Uilespiegel voorzien van een evenwichtsparcours en een speelboomgaard in natuurlijke elementen.


In de wijken van Smeermaas

De speeltuin op de hoek van de Tichelovenstraat en de Smeermaasstraat in Smeermaas is erg verouderd. De kinderen spelen in de Kersenweidewijk veel op straat en op het pleintje. Een nieuw speelterrein op dit pleintje zal zeker van pas komen. Ook het speelterrein in de Haegendoornwijk wordt goed gebruikt door de kinderen en jongeren van de wijk en daarbuiten. Door slijtage, en jammer genoeg ook door herhaaldelijk vandalisme, moesten de meeste speeltoestellen worden verwijderd. Bij de heraanleg van dit speelterrein zal het combinatietoestel vervangen worden.
 

Aan het ontmoetingscentrum van Kesselt

Op het openbaar speelterrein in Kesselt aan ontmoetingscentrum De Helle komt er een nieuw speeltoestel op maat van de kleuterschool, dat ook door de KLJ en de bezoekers van het ontmoetingscentrum gebruikt kan worden.

Centrumpark De Uilespiegel
In het park De Uilespiegel komt er op het grasveld aan de rechterzijde van de weg een evenwichtsparcours gevolgd door een speelboomgaard.
 

In het centrumpark De Uilespiegel

Het nieuwe park in het centrum van Lanaken tussen het Molenweideplein en de Pannestraat is de uitgelezen ontmoetingsplek en omgeving om kinderen naar hartenlust te laten spelen. In dit park worden speelmogelijkheden in het centrum gecreëerd. Een plek waar kinderen fijn met elkaar kunnen spelen en ouders elkaar kunnen treffen. Tegen de Paasvakantie kunnen kinderen hier ravotten op een evenwichtsparcours en in een speelboomgaard gemaakt van duurzame natuurlijke materialen die mooi passen in deze groene omgeving.
 

De plaatsing van de speeltoestellen wordt afgestemd op de paasvakantie zodat ze tijdens de vakantie meteen in gebruik genomen kunnen worden. De totale kostprijs wordt geraamd op € 40.000.