Herinrichting kruispunt Steenweg x Rekemerstraat x Heidestraat start op maandag 20 mei

Vanaf maandag 13 mei zijn de Heirbaan, Heidestraat en de Rekemerstraat afgesloten ter hoogte van de Steenweg.

Sinds begin april 2019 werken de nutsmaatschappijen op de hoeken van het kruispunt van de N78 Steenweg met de Rekemerstraat en de Heidestraat in Rekem. Ter voorbereiding van de aanleg van de rotonde vervangen en verplaatsen ze er de nutsleidingen voor water, gas, elektriciteit en telecom. Deze voorbereidende nutswerken zijn ondertussen zo goed als afgerond.

Dat betekent dat de hoofdaannemer zich stilaan opmaakt voor de 1ste fase van de eigenlijke herinrichtingswerken. Op maandag 20 mei start hij met de aanleg van de nieuwe riolering onder de middenberm van de Steenweg N78 (tussenhuisnummer 36 en 88), in de Heidestraat (tot net voorbij huisnummer 4), in de Rekemerstraat (tot huisnummer 110) en de in aansluiting met de Heirbaan (zijde Neerharen). We geven u graag meer uitleg over het praktische verloop van de werken in deze fase, de plaatselijke verkeersmaatregelen en de bereikbaarheid van de woningen.

Zijstraten Heidestraat en Rekemerstraat afgesloten ter hoogte van Steenweg vanaf maandag 13 mei 2019
Tijdens de rioleringswerken op de Steenweg moet het doorgaand verkeer tussen Lanaken en Maasmechelen in elke richting over één rijstrook aan de buitenkant van de rijweg. Om dat mogelijk te maken wordt vanaf maandag 13 mei de bestaande Steenweg hier en daar aangepast (opbreken geleiders, aanbrengen tijdelijk asfalt).
 
Om deze aanpassingswerken veilig te kunnen uitvoeren, worden de zijstraten Heirbaan, Heidestraat en Rekemerstraat vanaf dan al afgesloten ter hoogte van de Steenweg. De Heidestraat en Heirbaan blijven vermoedelijk afgesloten tot november 2019. De Rekemerstraat is tot het einde van de werken niet toegankelijk vanaf de Steenweg. Er gelden omleidingen voor plaatselijk verkeer.
 
 
Rioleringswerken (fase 1) vanaf maandag 20 mei 2019
Op maandag 20 mei start de aannemer met de effectieve rioleringswerken op de Steenweg, in de Heidestraat en in de Rekemerstraat/Heirbaan (fase 1). Ondergronds komt een nieuwe riolering die regen en afvalwater apart opvangt en afvoert. Deze rioleringswerken duren vermoedelijk tot eind juni 2019. In de volgende fases volgt de wegopbouw en aanleg van de rotonde.
 
Situering werken Steenweg
 
Verkeer tijdens de werken in fase 1: Omleiding voor plaatselijk verkeer, fietsers en voetgangers
Tijdens de werken bereikt u de Heidestraat via de Daalbroekstraat. De rijrichting van de Heidestraat, vanaf het kruispunt met de Daalbroekstraat tot aan de Zonnelaan, draaien we om. U bereikt opnieuw de Steenweg via de Zonnelaan.
 
Richting de Rekemerstraat en de Heirbaan voorzien we een omleiding in beide richtingen via respectievelijk de Populierenlaan en de Ladderstraat.
 
Fietsers en voetgangers kunnen het fiets- en voetpad aan beide zijden van de Steenweg blijven gebruiken. De Steenweg oversteken doet u via het zebrapad aan het kruispunt met de Nieuwstraat. Busverkeer tussen Lanaken en Maasmechelen blijft rijden. De halte op de Steenweg die in de werfzone valt, schuift op in de richting van Lanaken.
 
 
Blijf op de hoogte
Op www.wegenenverkeer.be/lanaken vindt u steeds de meest actuele informatie over het project. In Rekem wordt er vandaag trouwens op verschillende plaatsen gewerkt. Een overzicht van alle werken in Rekem vindt u op www.lanaken.be/werkenrekem 
 
Nog vragen? Neem dan contact op met onze bereikbaarheidsadviseur Frederik Bronckaerts, via frederik@bereikbaarheidsadviseur.be of 011 433 855.