Dragen van mondmaskers verplicht op de kinderboerderij Lanaken vanaf woensdag 29 juli

Door het stijgend aantal coronabesmettingen in België verplicht de gemeente Lanaken vanaf woensdag 29 juli het dragen van mondmaskers voor alle bezoekers van de kinderboerderij. Een mondmasker wordt verplicht in de speeltuin, de knuffelweide en de wandelpaden binnen de poorten van de kinderboerderij op het domein Pietersheim.
Iedereen vanaf de leeftijd van +12 jaar zal een mondmasker moeten dragen. Indien deze maatregel niet nageleefd wordt, kan er een GAS-boete volgen van 250 Euro per inbreuk.

De coronacijfers in België verslechteren aan een hoog tempo. We zitten in een situatie waarbij er meer en meer besmettingen zijn. Wij zijn dan ook genoodzaakt om strengere maatregelen te nemen. Dit alles om elkaar te beschermen.

We vragen dan ook met aandrang aan de Belgische, Nederlandse en andere bezoekers van de kinderboerderij, de knuffelweide en de wandelpaden binnen de poorten van de kinderboerderij op domein Pietersheim om de verplichting van het mondmasker, vooral op locaties waar veel volk samenkomt, goed op te volgen.

  • Er zal bebording aangebracht worden zodat het duidelijk is voor iedereen dat het om een verplichte maatregel gaat.
  • Inbreuken worden beboet met een GAS-boete van 250 Euro per inbreuk.
  • De mondmaskerverplichting gaat in vanaf woensdag 29 juli.

Kind Pietersheim