Derde en laatste fase herinrichting Smeermaas centrum start maandag 12 november

De ‘Herinrichting Smeermaas centrum’ gaat eerstdaags een nieuwe fase in. Op maandag 12 november verplaatsen de werken zich naar de Maastrichterweg (fase 3), vanaf het kruispunt met de Maaseikersteenweg tot iets voorbij dat van de Grensstraat.

Maaseikersteenweg open voor verkeer op vrijdag 9 november
Deze week legt de aannemer nog de laatste hand aan de Maaseikersteenweg (fase 2a en 2b). Hij brengt de wegmarkeringen aan en plaatst de definitieve signalisatie. Op vrijdag 9 november, in de late namiddag, zal de rijweg dan opnieuw worden opengesteld voor verkeer. In de Maaseikersteenweg, vanaf het kruispunt met de Maastrichterweg tot aan de Louis Pasteurstraat, ligt er een nieuw wegdek met nieuwe fiets- en voetpaden, en ondergronds een gescheiden riolering.
 

Fase 3 Maastrichterweg start maandag 12 november
De werfzone van fase 3 omvat de Maastrichterweg, vanaf het kruispunt met de Maaseikersteenweg tot net voorbij het kruispunt met de Grenssstraat. De weg wordt van gevel tot gevel opnieuw aangelegd met nieuwe voet- en fietspaden en rijweg. Ondergronds komt een gescheiden rioleringsstelsel. De werken starten op maandag 12 november. Zonder een strenge winter en onvoorziene omstandigheden, zullen de werken in de Maastrichterweg tegen begin maart 2019 klaar zijn. Daarmee zal dan ook de volledige herinrichting van Smeermaas centrum afgerond zijn
 

Omleiding voor het verkeer tijdens fase 3 Maastrichterweg
Vanaf maandag 12 november wordt de Maastrichterweg, vanaf het kruispunt met de Maaseikersteenweg tot net voorbij het kruispunt met de Grensstraat, volledig afgesloten. Plaatselijk verkeer van de Maastrichterweg naar de Maaseikersteenweg en omgekeerd rijdt via de Industrieweg langs het kanaal. Fietsers volgen in beide richtingen een korte omleiding via de Krommeweg, Chr. Plantijnstraat en Louis Pasteurstraat. Doorgaand verkeer van Lanaken naar Maastricht rijdt vanaf de Europalaan (N78) en de rotonde Tournebride via de vernieuwde Maaseikersteenweg richting Nederland. Vanuit Maastricht volgt het verkeer de omleiding in de tegengestelde richting.

Werken Smeermaas opleidingsplan 3de fase

 

Omleiding De Lijn vanaf maandag 12 november
Vanaf maandag 12 november zullen de bussen van De Lijn een andere route volgen. Sommige haltes worden tijdelijk niet bediend voor andere haltes wordt een vervanghalte ingesteld. Dit duurt tot het einde van de werken.

De Lijn 45 en 63 (Hasselt, Genk, Maastricht, Maasmechelen):
Drie haltes op de Maastrichterweg vervallen vanaf maandag 12 november, de vervanghalte bevindt zich ter hoogte van de inrit naar het OC Smeermaas. De omleiding verloopt via Tournebride en vervolgt daarna dezelfde route.

De Lijn - omleiding fase 3 lijn 45 en 63

De Lijn 25, 45, 20a en de belbus:
Voor de plaatselijke bussen wordt een kortere omleiding voorzien doorheen de Haegendoornwijk. Er wordt een tijdelijke halte voorzien op de Maaseikersteenweg ter hoogte van de Louis Pasteurstraat, voor de bewoners van Smeermaas die in de omgeving van de kruising van de gewestwegen wonen.

De Lijn - omleiding fase 3 lijn 25 45 20a belbus

Vragen?
Voor eventuele vragen kan u terecht bij de gemeente op het gratis telefoonnummer 0800 29 107. Op de projectwebsite www.lanaken.be/werkensmeermaas vindt u steeds de meeste actuele informatie.