Bomen- en struikenverkoop

In oktober 2017 organiseert Natuurpunt opnieuw een plantenverkoop. Je hebt de keuze uit een ruim aanbod struiken en bomen, waarvan 20 soorten voorzien zijn van het kwaliteitslabel ‘Plant van hier’. Plantgoed met dit label is afkomstig van zaad dat in eigen streek geoogst werd. Deze planten zijn tevens milieuvriendelijk gekweekt.

De gemeente Lanaken ondersteunt deze plantenverkoop door het aanbieden van gratis plantgoed. Elk gezin mag max. 10 planten kiezen uit de volgende lijst: haagbeuk, wilde lijsterbes, eenstijlige meidoorn, sporkenhout en winterlinde.

Bestellen kan via deze bestelbon. Hier vind je de volledige lijst van het te bestellen plantgoed terug. Je kan de bestelbon ook bekomen bij de dienst leefmilieu in het gemeentehuis.  

De gemeente geeft een premie voor het aanplanten van hagen, heggen, houtkanten, knotbomen, bomenrijen en hoogstamboomgaarden. Ook het onderhoud van hagen wordt betoelaagd. Particulieren, bedrijven, landbouwers en verenigingen kunnen deze premie aanvragen. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je kan het reglement hier raadplegen.