Bezoek de natuurinrichtingswerken voor de gladde slang op 11 oktober

In de gemeentebossen van Neerharen en Rekem zijn de werken voor de aanleg van twee natuurverbindingen (corridors) bijna afgerond. De inrichting kadert in het project “Meer ruimte voor gladde slang en heikikker tussen Ziepbeek en Neerharenheide”. In juni 2020 ging de tweede fase van het project van start. De werken worden door Jan Cops bv uitgevoerd.

Na de werken zal geleidelijk een gevarieerder en aantrekkelijker landschap ontstaan. Zo kunnen ook fietsers, ruiters en wandelaars er met volle teugen van genieten.

De gemeente kan bij de uitvoering van dit project rekenen op de financiële en logistieke ondersteuning van Natuur en Bos. De Vlaamse overheid financiert 90% van de totale investering. De gemeente ontvangt een subsidiebedrag van 101.543,00 euro.

Slangentocht

Je krijgt op zondag 11 oktober 2020 de kans om de projectzones onder begeleiding te bezoeken. Je kan enkel tussen 13.00u en 14.30u vertrekken aan de kleine parking van het voormalige Kinderdorp (Molenbergstraat). Er is een parcours uitgestippeld (ca. 5 km) waar je meer uitleg krijgt over de werken, het beheer van de open corridors en de dieren die in dit prachtig gebied leven. De boswachter, de herder en de gidsen van Natuurpunt staan je hierover graag te woord.

Tijdens de begeleide wandeling moet de social distancing in acht genomen te worden.

Als je de natuurinrichtingswerken op een andere dag wil bezoeken kan dit natuurlijk ook, je kan dan best de app Actionbound installeren op je smartphone. Met de instructies op de app kan je de slangentocht ook zelfstandig aanvatten.

takkenrillen