225.220 kg afval ingezameld vorig jaar

Medewerkers van de dienst Afvalzorg van de Technische Dienst hebben in 2017 in totaal 225220 kg afval ingezameld in onze gemeente.
Een groot deel daarvan werd ingezameld in de groene afvalbakken die zich langs openbare wegen en nabij parkings bevinden. Ook de afvalbakken die geplaatst worden bij evenementen of festiviteiten zijn hierbij inbegrepen.

zwerfvuilEen groot deel daarvan werd ingezameld in de groene afvalbakken die zich langs openbare wegen en nabij parkings bevinden. Ook de afvalbakken die geplaatst worden bij evenementen of festiviteiten zijn hierbij inbegrepen.

Om al het afval en zwerfvuil op te halen werkt de dienst Afvalzorg met regio’s binnen onze gemeente: Lanaken centrum en deelgemeenten, de N87 gewestweg, het fietsroutenetwerk, de gemeentewegen en openbare parkings.

Jammer genoeg worden hier echter ook vaak sluikstorten aangetroffen en wordt er ook heel wat zwerfvuil ingezameld.

Het gemeentebestuur dankt iedereen die de afvalbakken correct gebruikt. Anderzijds wordt ook iedereen ( vrijwillige zwerfvuilophalers )  opgeroepen om nog meer mee te werken aan het proper houden van Lanaken en alzo het aantal ingezamelde kilo’s afval van sluikstorten de volgende jaren gevoelig terug te dringen.