Golfclub Lanaken

Golf Club Lanaken is de eerste grensoverschrijdende golfclub in de Belgische geschiedenis. Deze jonge golfclub werd in het leven geroepen medio 2016 en golft samen met zusterclub Golf Club Maastricht op de golfbaan van de Maastrichtsche (International Golf Maastricht) die in 2007 werd opgericht. Gezien het feit dat één derde van de 18-holes baan op Belgisch grondgebied gelegen is en er heel wat Belgen en in het grensgebied wonende Nederlanders lid zijn (naast de vele Nederlandse leden) rees het idee om ‘de Maastrichtse’ een Belgische entiteit te verschaffen. De Koninklijke Belgische Golf Federatie (KBGF)en de Vlaamse Vereniging voor Golf (VVG) gaven hun fiat in juli 2013 en medio 2015 werd na een grondige voorbereiding het bestuur van de golfclub gevormd.

Tijdens het openingsjaar 2016 presteerde GC Lanaken het om de status van A-Club van de KBGF te verwerven.

Er werd tijdens dit jaar met 1 team aan de Belgische Interclub deelgenomen en de jonge club was gastheer voor de Limburg Mens Challenge en de Limburg Obereggen Ryder Cup. Elke vrijdagmiddag vond er steevast een eigen speeldag plaats.

Een eigen slogan ‘Aon Hem!’ , waarvan de letterlijke betekenis ‘Aan de slag’ is toont de gedrevenheid van deze jonge club aan. 

GC Lanaken is gelegen op de Dousberg te Maastricht en maakt deel uit van één van de hoogst gelegen golfbanen in Nederland die ook nog eens grensoverschrijdend is aangezien er 6 holes in de Belgische gemeente Lanaken liggen. Pal langs een van de Belgische holes ( hole 9 ) ligt ook een unieke Neanderthalersite beheert door Gemeente Lanaken.  Het is de eerste beschermde archeologische site die voor het publiek ontsloten werd.

Anno 2017, 3 jaar na oprichting , telt de club al 180 aangesloten en actief spelende leden.

  • Het organiseren van wedstrijden en andere evenementen voor leden en het verstevigen van een onderlinge vriendschapsband en de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews Rules regels voluit schrijven hoog in het vaandel dragen.
  • Mensen in de regio van Maasmechelen tot Tongeren sensibiliseren om te  golfen en hen verwelkomen bij deze enthousiaste club.
  •  De grensoverschrijdende samenwerking met golfclub Maastricht -twee zusterclubs op 1 terrein die hun eigen identiteit houden maar samen naar een sterk finaal en algemeen belang streven- in stand houden.
  •  De vriendschap en sportiviteit met de 5 andere Belgisch-Limburgse clubs zijnde, Spiegelven Genk, Golfforum Lummen, Millennium Golf Paal , Limburg Golf Country Club Houthalen en Flanders Nippon Hasselt, blijven bevorderen.
  •  Deze club met  de steun van de Maastrichtsche, KBGF en de VVG nog meer op te bouwen en te laten doorgroeien

Meer informatie: 

Contactpersoon  
Tel. Nummer  
Email

info@goflclublanaken.be

Sportterein Dousberg te Maastricht 
Website

www.golfclublanaken.be

extra /

 

golf