De Hoop

Turnkring “DE HOOP REKEM” werd in 1951 gesticht en erkend door de Vlaamse Turnfederatie in 1952. Beginnend met slechts een handvol gymnasten en één trainer, is de club door de jaren heen gegroeid en heeft ze op competitief vlak verschillende successen behaald zowel op provinciaal, regionaal als nationaal niveau. Momenteel turnen wij in de gemeentelijke sporthal van Rekem, hebben wij een uitgebreid team van trainers en telt onze club ongeveer een 200-tal gymnasten. Onze club is geassocieerd met de Vlaamse GymnastiekFederatie, GymFed.

de hoop

Ons team van gemotiveerde, goed opgeleide trainers geeft les zowel op recreatief als competitief niveau aan gymnasten van alle leeftijden. Spel, amusement en progressie staan centraal in onze aanpak. Kleuters vanaf 2,5 jaar krijgen op een ludieke manier voeling met de artistieke gymnastiek. In de groepen van jongens I en meisjes I worden de nodige basisvaardigheden aangeleerd om verder te groeien.  Uit deze groepen wordt een selectie gemaakt van gymnasten die het potentieel en de interesse hebben om op competitief vlak de gymnastiek te beoefenen en worden doorgestuurd naar de wedstrijdgroepen, recre@TT, pupillen en C-ploegen voor jongens en meisjes. De recreanten kunnen samen met hun leeftijdsgenoten verder turnen in de groepen jongens en meisjes.  De iets oudere mannen die toch nog hun beste beentje voor willen zetten, kunnen terecht in de groep van de veteranen. Alle gymnasten worden aangemoedigd om hun potentieel te bereiken, ongeacht het niveau dat ze aankunnen!

Onze club traint in een weluitgeruste turnhal waar alle toestellen en materialen voorhanden zijn om de lessen kwalitatief en ordelijk te laten verlopen.

 

Voor meer informatie: 

Contactpersoon Maaike Janssen 
Telefoonnummer 0474/70.23.10
Email info@turnkringdehoop.be
Sportterrein Heidestraat z/n,3621 Rekem (sporthal Rekem)
Website  www.turnkringdehoop.be
Extra /