Veelgestelde Vragen

Op deze pagina vindt u veel gestelde vragen over de de Buurtpreventie. Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze gerust stellen aan de beheerder van de Buurtpreventiegroep

  • Kan ik mij ook aansluiten bij een WhatsApp Buurtpreventiegroep als ik geen smartphone heb?

Neen, een smartphone met besturingssysteem  Android, een iPhone of Windows Phone is noodzakelijk en de WhatsApp software dient op uw telefoon geïnstalleerd te zijn. U kan geen berichten ontvangen op uw vast telefoontoestel.

 

  • Kan ik ook geluidsoverlast melden via WhatsApp Buurtpreventie?

Neen, geluidsoverlast dient u rechtstreeks bij de politie te melden. Indien u toch een melding van geluidsoverlast doet in een WhatsApp Buurtpreventiegroep zorgt u voor extra overlast omdat alle leden van de groep een meldingsgeluid krijgen en dit als zeer hinderlijk wordt ervaren. WhatsApp Buurtpreventie is bedoeld om inbraak, diefstal, oplichting, vernieling, straatroof, bedreiging, mishandeling of ten minste een vermoeden ervan te melden nadat eerst de politie verwittigd werd (SAAR-methode).

 

  • Kan ik op WhatsApp Buurtpreventie melding maken dat mijn huisdier is weggelopen of vermist?

Neen, hiervoor is een aparte WhatsApp-groep opgericht. U kan zich aansluiten bij deze groep door een mail te sturen met uw naam, woonplaats en gsm-nummer naar kenjivanderwens@gmail.com met vermelding ‘Vermiste en Gevonden Dieren’ Lanaken (Opgelet: deze groep wordt niet beheerd door de gemeente Lanaken). Gelieve uw oproep voor een verdwenen huisdier op deze speciale  WhatsApp-groep  te plaatsen of via andere sociale media.

 

  • Ik heb een  huisdier gevonden. Kan ik dit melden via WhatsApp Buurtpreventie?

Neen, hiervoor is een speciale WhatsApp-groep opgericht. U kan zich aansluiten bij deze groep door een mail te sturen met uw naam, woonplaats en gsm-nummer naar kenjivanderwens@gmail.com met vermelding ‘Vermiste en Gevonden Dieren’ Lanaken (Opgelet: deze groep wordt niet beheerd door de gemeente Lanaken).. Gelieve uw melding voor een gevonden huisdier op deze speciale WhatsApp-groep te plaatsen of via andere sociale media.

 

Meer over WhatsApp, buurtpreventie en burgerinitiatief
Meer over de werking
Meer over de buurtpreventie groepen
Meer over de gedragsregels
Veelgestelde vragen

Inschrijven