Herinrichting Stationsstraat

Dit project is afgewerkt.

Vernieuwde StationsstraatDe Stationsstraat heeft een facelift gekregen. De bestaande zitbanken, vuilnisbakken, fietsenstallingen, bomen en overige obstructies werden verwijderd. Er werden gedeeltes voorzien van nieuwe klinkers en bestrating, overige stukken werden grondig gereinigd. 

Over de volledige lengte van de Stationsstraat tot aan het kruispunt met de Spoorwegstraat en de Molenweidestraat werd de bestaande bestrating verwijderd en werd nieuwe bestrating aangelegd. Voorzien van een voetpadzone en belevingsstrook.

Het kruispunt van de Stationsstraat met de Spoorwegstraat en de Molenweidestraat werd aangepakt. Hier werd ook de bestaande bestrating verwijderd en nieuwe bestrating aangelegd. Ook de voetpadzone werd heraangelegd.

Naast de wegeniswerken werden er nieuwe lichtarmaturen aan de gevels geplaatst en de volledige Stationsstraat werd voorzien worden van gratis wifi.  Op maat van Lanaken werden er unieke groeneilanden met zitmogelijkheid ontworpen die de belevingsstrook vergroenen.

De totale kostprijs van de herinrichting van de Stationsstraat bedroeg circa 1.100.000 euro.