Herinrichting Kewithdreef

Dit project is afgewerkt.

De werken in de Kewithdreef zijn volledig afgerond waardoor de straat terug geopend is voor alle verkeer. De straat werd voorzien van veilige fietspaden die gescheiden zijn van de weg, een nieuwe riolering en een nieuw wegdek. 

Kewithdreef afgerond
 
Update vrijdag 27 januari
fietspad kewithdreef

Na een periode van stilte door de vrieskou zal maandag terug gestart kunnen worden. Vanaf maandag worden de inritten van de bewoners afgewerkt en worden de verkeersdrempels in klinkers aangelegd. Als het weer meevalt zullen de werken tegen half februari afgewerkt zijn en kan de weg dan terug opengesteld worden voor het verkeer. In maart dient er dan enkel nog een laag asfalt aangebracht te worden. Hiervoor zal de weg nog één dag afgesloten worden.

 
Update donderdag 10 november

De riolering zit er helemaal in. Alle huisaansluitingen zijn gemaakt. De aannemer is nu bezig met het grondwerk voor de wegeniswerken. Vanaf volgende week woensdag (16/11) zal begonnen worden met de betonverharding (fundering en daarna afwerklaag) van het fietspad. Inwoners worden nog door de aannemer per brief geïnformeerd zodat ze tijdig de auto kunnen buitenzetten en dergelijke.

 
Update vrijdag 28 oktober
Werken Kewithdreef

Het kruispunt met de Zavelstraat is ondertussen terug open gezet voor het verkeer richting Bergstraat-Dorpstraat. De riolering (DWA) is helemaal klaar en de huisaansluitingen zijn ook (op één na) allemaal klaar. Volgende week (week 44) is het verlof en begint de aannemer opnieuw op 7 november. Dan wordt er begonnen met het grondwerk van de wegenis. In de planning is voorzien dat ongeveer half november (week 46) de beton voor het fietspad kan getrokken worden, onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden.
 

Update maandag 10 oktober

De Kewithdreef is opgebroken en men is gestart met de heraanleg van het kruispunt aan de Zavelstraat. Als het weer het toelaat zal de aannemer in de week van maandag 10 oktober beginnen met het plaatsen van de klinkers op het kruispunt. Vanaf de week daarop zal de weg terug opengesteld kunnen worden voor het verkeer in de Zavelstraat. Een exacte datum vermelden is jammer genoeg niet mogelijk vanwege de weersafhankelijkheid.

 

In september zijn de werken aan de herinrichting van de Kewithdreef gestart. Het rooien van de bomen en de werken aan de nutsvoorzieningen zijn achter de rug. Vanaf maandag 3 oktober starten de rioleringswerken gevolgd door de aanleg van de nieuwe weg en fietspaden. Vanaf dan zal de weg worden afgesloten en de omleiding in werking treden. Bewoners zullen steeds toegang hebben tot hun woning en fietsers zullen de weg ook kunnen blijven gebruiken.

De omleiding verloopt via de:

  • Pastoorslindestraat
  • Pannestraat
  • Tongersesteenweg
  • Neergellikerstraat
  • Dorpsstraat.

Omleiding Kewithdreef

Download omleidingsplan

Gezien de woningen vanaf maandag 3 oktober niet meer bereikbaar zijn voor het ophalen van het huisvuil, zullen  vuilniszakken worden verdeeld die door de gemeentelijke diensten worden opgehaald. De dag en de kalender voor het ophalen van het verschillende afval blijft hetzelfde.

De werken zullen in totaal 70 werkdagen in beslag nemen.

Deze planning is onder voorbehoud en natuurlijk sterk afhankelijk van de weersomstandigheden.