Bedank voorbeeldige chauffeurs met een Control Cruiser-bord

Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s… chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook onze gemeente blijft er helaas niet van gespaard. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen woord: control cruiser. En iedereen krijgt de kans om de control cruisers in hun straat te bedanken.

Vraag hier je bord aan!

Control Cruiser bord

De nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken. Daarom is er nu dus de control cruiser: een positieve term om chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet houden te benoemen.

Binnenkort verdeelt de VSV samen met de Vlaamse gemeenten 10 000 borden die mensen aan hun raam kunnen hangen. Zo kan iedereen de control cruisers in hun straat bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag. In onze gemeente kan je je inschrijven voor deze campagne via dit inschrijvingsformulier. Inschrijven kan tot 9 september 2019.

De campagne start op 5 oktober en loopt tot 31 oktober 2019. Vanaf 9 september brengen wij de deelnemers persoonlijk op de hoogte over het verloop van deze campagne en het afhalen van het campagnemateriaal.

Meer informatie op www.beloofd.be of bij onze dienst mobiliteit (mobiliteit@lanaken.be).
 

Vraag hier je bord aan!