Gezond tafelen

Gezond tafelen in het dienstencentrum!

Gezond tafelenOp dinsdag en donderdag kun je van 11u30 tot 13.00u in het dienstencentrum terecht voor een warme, gezonde maaltijd. Samen eten, het is altijd gezelliger! De maaltijden worden bereid door chef-kok Ronny Tollenaers van het WZC Ludinaca (voorheen Huize vzw St.-Anna). Het dagmenu is samengesteld uit een dagverse soep, hoofdschotel en dessert. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met uw dieet of allergie.

Belangrijk is dat u reserveert de werkdag voordien, voor 11.00u en dat kan via T 089 730 061 of dienstencentrum@lanaken.be – (opgelet : Graag 2 dagen vooraf reserveren voor een dieetmaaltijd).

Prijs: € 6,50

Menu - JUNI 2018

Di. 26 juni - Peterseliesoep / blinde vink - selderblokjes  - aardappelgratin - caramelpudding

Do. 28 juni - Kippenroomsoep - zalmfilet dugléré saus -  prei in room – puree - ijsje

Vr. 29 juni - Bouillonsoep met vermicelli - spaghetti bolognese - fruit op sap

 

Menu JULI 2018

Di. 3/7              Groentenbouillon/braadworst/bloemkool/natuuraardappelen/pudding

Do. 5/7             Seldersoep/vidé/slaatje/frieten/yoghurt

Vr. 6/7              Cressonsoep/vispasteitje/aardappelpuree/panna cotta

Di. 10/7             Brunoisesoep/kippebout in currysaus/ananas/rijst/sabayon

Do. 12/7           Champignonsoep/schnitzel/koude boontjes/gebakken aardappelen/rijstpap

Vr. 13/7             Tomatenroomsoep/Calamares met tartaar en saladepuree/aardbeienmousse

Di. 17/7             Minestronesoep/spaghetti bolognaise/tiramisu

Do. 19/7           Paprika met rijst/blinde vink/broccoliroosjes met kaas/ natuuraardappelen/fruitpudding

Vr. 20/7             Aspergesoep/gebakken visfilet met tartaar/groenten stamppot/fruit op sap

Di. 24/7             Broccolisoep/varkensgebraad met blackwellsaus/tomatenslaatje/gratin/liègeois

Do. 26/7           Aardappelsoep/kipfilet met pepersaus/rauwkost/frieten/koekjespudding

Vr. 27/7              Kippecrèmesoep/koolvis met mousseline/prei in room/puree/koffiemousse

Di. 31/7             Gemengde groentesoep/varkenslapje met vleesjus/snijbonen/gebakken aardappelen/

                           koekjespudding.

 

 

Menu AUGUSTUS 2018

Do. 2/8             Cressonsoep/gehaktbal in Luikse saus/appelpuree/yoghurt

Vr. 3/8              Seldersoep/stoofvlees/appelmoes/frieten/fruit op sap

Di. 7/8              Tomatensoep/kippenbout met champignonsaus/gebakken aardappelen/ koekjespudding

Do. 9/8             Brunoisesoep met kip/varkensgebraad/gestoofde boontjes natuuraardappelen/ chocolademousse

Vr. 10/8             Broccolisoep/vispasteitje/prei in roompuree/fruityoghurt

Di. 14/8             Aspergesoep/varkenslapje/Chinese kool in melksaus/aardappelblokjes/

vers fruit

Do. 16/8           Wortelsoep/kalkoenrollade/curry met ananas-rijst/Panna cotta

Vr. 17/8             Groentesoep/blanket/worteltjes/puree/pudding

Di. 21/8             Minestronesoep/pasta bolognaise/liègeois

Do. 23/8           Peterseliesoep/kotelet met snijbonen/natuuraardappelen/rijstpap

Vr. 24/8             Aardappelsoep/kipblokjes met zoetzure saus/rijst/mokkaflan

Di. 28/8             Kervelsoep/vidé met slaatje/frieten/ijsje

Do.30/8             Kippensoep met tapioca/blinde vink/prei in room/natuuraardappelen/sabayon

Vr. 31/8             Witloofsoep/zalmfilet met mousseline/spinaziepuree/tiramisu