Nieuws

 • Groeipakket Zitdagen Groeipakket 06 december 2019

  Heeft u kinderen? Dan heeft u recht op financiële steun. Dat heet het Groeipakket. Wil u hierover meer info? Of wil u weten waar u recht op heeft? Kom dan naar de zitdag.

 • Winnaars rookmelders 2019 5 50 inwoners winnen een rookmelder 06 december 2019

  In oktober werden actiedagen georganiseerd rond het thema "Preventie". Inwoners die tijdens de markt de infostand bezochten, en bijleerden van de preventiespecialisten, maakten kans om een rookmelder te winnen. 50 gelukkigen werden uitgenodigd op het gemeentehuis om een rookmelder in ontvangt te nemen van burgemeester Marino Keulen, korpschef Jacques Philippaerts en brandweerofficier Dimitry Opdenacker. Vanaf 1 januari 2020 is een rookmelder verplicht in elke Vlaamse woning. Een goede zaak aangezien het aantal woningbranden in ons land sinds 2015 sterk is toegenomen.Tips over het plaatsen van een rookmelder lees je op www.speelnietmetvuur.be

 • onderzoekhbvl Neem deel aan het grootste Limburgonderzoek ooit

  Hoe tevreden ben jij over je gemeente? Het Belang van Limburg organiseert samen met UHasselt een groot onderzoek in Limburg. We willen graag van jou weten hoe tevreden jij bent over jouw gemeente. Wat gaat goed? Wat kan beter? Welke suggesties heb je? Op een week tijd hebben reeds 8.600 Limburgers zich geregistreerd in het onderzoekpanel. Dat is al heel wat, maar om wetenschappelijk verantwoordde uitspraken te kunnen doen over alle gemeenten afzonderlijk zijn er meer respondenten nodig.

 • IMG_6457 Blokbar - 4 december tot 31 januari 04 december 2019

  Wil je rustig studeren? Kom dan naar JC Apollo of de Bib.
  Wij voorzien koffie, thee, water en soep. Ook is er wifi en printservice en allemaal GRATIS.
  Je kan er vanaf 4 december elke weekdag terecht van 08u – 18u. 24/12 en 31/12 ronden we af om 16u. 25/12 en 01/01 sluiten we de blokbar, 2 daagjes welverdiende rust!

 • N2 x N78 Lanaken rotonde Veldwezelt - ontwerp Stel je tot 8 december 2019 kandidaat voor de lokale Klankbordgroep Minderhinder Veldwezelt! 04 december 2019

  Wegenwerken brengen onvermijdelijk hinder met zich mee. AWV is zich daarvan bewust en wil nog voor de eerste spadesteek samen met de buurt nadenken over lokale minderhinder-maatregelen. Die moeten het verkeer tijdens de werken in goede banen leiden, en tegelijk de impact op de omgeving beperken.

 • Kerstbal sneeuw Kerstballenshow - za 21 en zo 22 december 03 december 2019

  Tijdens het koopweekend van 21 en 22 december komt de grote Kerstballenshow naar Lanaken-centrum. Zo wordt shoppen in Lanaken dubbel zo leuk! Ook kun je 3 dagen lang op de gezellige kerstmarkt op het Kerkplein genieten van de kerstsfeer met Afterworkparty en leuke optredens.

 • Bordje gesloten e-loket v2 Dienstregeling eindejaarsperiode 06 december 2019

  Alle gemeentelijke diensten zijn gesloten op woensdag 25 december, donderdag 26 december en woensdag 1 januari. Het gemeentehuis en het recyclagepark zijn op dinsdag 24 december en dinsdag 31 december gesloten om 16u15 in plaats van 18u30. Op deze pagina krijg je een overzicht van de diensten die langer gesloten zijn tijdens de eindejaarsperiode.

 • de lijn oudjaar Begin je feestje dit jaar al op de bus 03 december 2019

  Dankzij de financiële tussenkomst van de provincie en onze gemeente kun je oudejaarsnacht zorgeloos inzetten samen met jouw vrienden en familie. De Lijn brengt je veilig naar jouw feestje en weer naar huis. Als inwoner van Lanaken kan je een gratis biljet aanvragen op www.delijn.be/oudjaar.

 • essers Aperitieflezing:Het volmaakte geluk bestond - zo 15 december 06 december 2019

  Auteur Jos Essers stelt zijn boek voor. Het gaat over de héél bijzondere kindertijd die hij in de jaren vijftig/zestig op Kasteel Terdeck in Tombeek-Overijse heeft beleefd. We voorzien voor elke luisteraar een drankje.

 • Feenboom watermerk Feeënboom - nu ook in Lanaken! 29 november 2019

  Begin december worden er op verschillende plaatsen in Lanaken "Feeënbomen" geplaatst. De bomen komen er voor kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijker hebben. Zij laten hun wensen voor de feestdagen in de bomen achter.

  Vervolgens kan iedereen helpen om de wensen in vervulling te laten gaan.

  Hoe?

 • brl Welk Limburg wil jij? Publieke raadpleging over de conceptnota van het Beleidsplan Ruimte Limburg 25 november 2019

  Het provinciebestuur van Limburg werkt aan een nieuwe ruimtelijke toekomstvisie voor Limburg: het Beleidsplan Ruimte Limburg (BRL). De provincie heeft een conceptnota opgemaakt. De conceptnota geeft de ambitie voor de ruimtelijke ontwikkeling van Limburg kernachtig weer, schetst een gewenst perspectief voor de toekomst in 2040 en bevat een aantal ruimtelijke strategieën om dat wensbeeld te bereiken.

 • Opening fietspad Grensoverschrijdend fietspad geopend 28 november 2019

  Tussen Lanaken en Maastricht is een nieuw fietspad geopend. Het fietspad van 3,2 km lang is gelegen in de zone tussen Smeermaas en Veldwezelt aan Belgische zijde en de Maastrichtse wijken Malberg en Oud-Caberg aan Nederlandse zijde. Het pad doorkruist op die korte afstand de landsgrens maar liefst 7 keer en is voor zover ons bekend uniek voor beide landen. Naast het fietspad wordt ter hoogte van een belangrijke archeologische vindplaats op het grondgebied van Lanaken, vlak tegen de landsgrens, ook nog een rustplek ingericht. Hiermee is de grensstreek een nieuwe toeristische attractie rijker. Langs het fietspad werd eerder op de dag ook een grenspaal terug op het terrein gezet, wat een afsluiter vormt voor de werkzaamheden rondom de steenfabriek Wienerberger.

 • Pleegzorg 2019 16/12 - Infomoment pleegzorg 03 december 2019

  Op de infoavond krijg je uitleg over pleegzorg van een pleegzorgwerker en vertelt een ervaren pleegouder zijn of haar verhaal. Na het volgen van de informatieavond heb je een juist beeld over pleegzorg. Het wordt dan een stuk duidelijker op welke manier pleegzorg een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven.

 • Tekening-OC-Neerharen-web Denk aan de buren van de ontmoetingscentra 03 december 2019

  Inwoners die in de omgeving van een ontmoetingscentrum wonen hebben in de avonduren regelmatig te kampen met geluidsoverlast. Om de leefbaarheid van de omwonenden en mogelijke gehoorschade tijdens evenementen te verbeteren worden de ontmoetingscentra uitgerust met een geluidsbegrenzer en start er een sensibiliseringscampagne.

 • European Energy Award (EEA) Lanaken is pilootgemeente voor nieuw programma rond klimaatbeleid 05 oktober 2018

  Bond Beter Leefmilieu lanceert in Vlaanderen een Europese succesformule voor het voeren van een effectief gemeentelijk klimaatbeleid. Zes gemeenten, waaronder Lanaken, stapten als eerste in het begeleidingstraject. Zij hopen op het eind van de rit, binnen vier jaar, het certificaat van de European Energy Award (EEA) te verkrijgen.

 • Mountainbike Nieuw mountainbikenetwerk Hoge Kempen 23 november 2016

  De provincie Limburg ontwikkelde samen met het Agentschap voor Natuur en Bos, het Regionaal Landschap Kempen en Maasland en de partnergemeenten Maasmechelen, Dilsen-Stokkem, Lanaken, Zutendaal, Genk, As en Maaseik het nieuw Mountainbikenetwerk Hoge Kempen met 160 km routes in het Nationaal Park Hoge Kempen. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de behoefte van de vele mountainbikers in deze groene omgeving van het Maasland.

 • Textiel ophaling Nieuwe locaties voor de textielcontainers Lanaken 23 november 2016

  In 2016 heeft Limburg.net nieuwe overeenkomsten afgesloten met verschillende textieloperatoren, operatoren met zowel met commerciële als sociale doelstellingen. In de nieuwe overeenkomst werd rekening gehouden met het aantal locaties beperken, 1 textieloperator per gemeente en huis-aan-huis textielinzameling door Kringwinkel Lanaken 4 x per jaar. Volgens deze nieuwe overeenkomst mag enkel de sociale operator Salvatoriaanse Ontwikkelingshulp textielcontainers plaatsen op het grondgebied van Lanaken. De eerstvolgende huis-aan-huis ophaling door Kringwinkel Lanaken is gepland op 27 december.

 • evenement-organiseren-web Activiteit of evenement in Lanaken organiseren? Meld het aan bij het gemeentebestuur! 23 november 2016

  Wekelijks worden in onze gemeente diverse activiteiten, evenementen, straatfeesten, rommelmarkten, familiefeesten enz. georganiseerd.
  Vaak is er bij de organisatie van zulke activiteit een dienstverlening van het gemeentebestuur vereist. Dat kan gaan van het opstellen van een verkeersreglement tot het leveren van nadars of containers of het ophangen van affiches in de triptieken en nog veel meer…