Nieuws

 • petanque_0 Petanquetornooi - ma 15 juli 2019 24 juni 2019

  Doe jij dit jaar ook mee aan het recreatieve petanquetornooi op de terreinen achter het Cultureel Centrum? Schrijf je dan snel in en beleef een gezellige sportieve namiddag. Toon je balvaardigheden en geniet van een lekker stukje taart en koffie.


 • Rode Kruis opvangcentrum Het Rode Kruis opvangcentrum voor asielzoekers zoekt vrijwilligers: 19 juni 2019

  We hebben in het opvangcentrum enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers die zich regelmatig inzetten om onze werking te ondersteunen. Ze nemen heel wat taken op zich waarvoor we heel dankbaar zijn. Om deze gedreven ploeg verder te versterken, zijn we op dit moment nog op zoek naar volgende profielen:

 • borstvoeding Borstvoeding - di 17 september 15 januari 2019

  Tijdens deze interactieve workshop leer je alles om te starten met borstvoeding. Weet je (nog) niet of je borstvoeding wil geven? Wil je je goed informeren voordat je start aan je borstvoedingsavontuur? Of wens je graag een opfrissing omdat je vorige borstvoedingsperiode reeds enige tijd geleden is? Schrijf je dan zeker (samen met je partner) in voor deze interactieve workshop omtrent borstvoeding.

 • Werken Rekem Werken Rekem: rioleringswerken Heidestraat starten volgende week 23 juni 2019

  Sinds midden mei 2019 werkt de aannemer op de Steenweg N78 en in de Rekemerstraat (fase 1). Hij vervangt er de bestaande riolering door een gescheiden stelsel dat afvalwater en regenwater apart zal opvangen en afvoeren. Deze rioleringswerken zijn goed gevorderd en bijna afgerond.

 • lalalanaken-drinks Lala Lanaken Afterwork - vrijdag 5 juli 12 juni 2019

  Op vrijdag 5 juli kun je na het werk even relaxen bij Wines & Bites op het Molenweideplein. Wij zorgen van 17u tot 22u voor music, drinks & foodtrucks. Toegang is helemaal gratis!
  Op vrijdag 2 augustus doen we het nog eens over bij Taverne Nini's!

 • Evenement-vergunning Geef je een feestje of organiseert je vereniging een activiteit? Vraag dan je evenementenvergunning online aan

  Als je een feestje of evenement organiseert dien je dat 2 maanden op voorhand aan te vragen. Vanaf nu doe je dat gemakkelijk online zodat je geen papieren meer hoeft af te drukken en binnen te brengen. Ook kan de gemeente de online aanvraag sneller verwerken zodat je sneller een antwoord kunt verwachten.

  Een evenementenvergunning aanvragen doe je via www.lanaken.be/e-loket. Papieren aanvragen kunnen nog ingediend worden tot 1 september. De bestuursleden van verenigingen worden binnenkort persoonlijk van de nieuwe werkwijze op de hoogte gebracht.

 • Wat-in-pmd-in-Limburg-web Zorg ervoor dat ze je blauwe zak niet laten staan 14 juni 2019

  In bepaalde regio’s in Vlaanderen werd een nieuwe pmd-zak ingevoerd. In Lanaken en de rest van Limburg staat de invoering van deze nieuwe zak pas gepland voor 2021. Tot die tijd blijft alles zoals het was. Enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons mogen in de blauwe pmd-zak. Daarbij is het belangrijk dat de verpakkingen zo goed mogelijk leeggemaakt worden en zoveel mogelijk platgedrukt.

 • Coderdojo Coderdojo - zondag 30 juni 03 juni 2019

  Onze laatste coderdojo van het schooljaar.
  En iedereen is welkom! Jong of oud, het maakt ons niet uit!
  Interesse in programmeren?
  Schrijf je dan snel in.

 • Tekening-OC-Neerharen-web Denk aan de buren van de ontmoetingscentra 07 juni 2019

  Inwoners die in de omgeving van een ontmoetingscentrum wonen hebben in de avonduren regelmatig te kampen met geluidsoverlast. Om de leefbaarheid van de omwonenden en mogelijke gehoorschade tijdens evenementen te verbeteren worden de ontmoetingscentra uitgerust met een geluidsbegrenzer en start er een sensibiliseringscampagne.

 • boekenmarkt Boekenmarkt in Oud-Rekem
 • European Energy Award (EEA) Lanaken is pilootgemeente voor nieuw programma rond klimaatbeleid 05 oktober 2018

  Bond Beter Leefmilieu lanceert in Vlaanderen een Europese succesformule voor het voeren van een effectief gemeentelijk klimaatbeleid. Zes gemeenten, waaronder Lanaken, stapten als eerste in het begeleidingstraject. Zij hopen op het eind van de rit, binnen vier jaar, het certificaat van de European Energy Award (EEA) te verkrijgen.

 • Mountainbike Nieuw mountainbikenetwerk Hoge Kempen 23 november 2016

  De provincie Limburg ontwikkelde samen met het Agentschap voor Natuur en Bos, het Regionaal Landschap Kempen en Maasland en de partnergemeenten Maasmechelen, Dilsen-Stokkem, Lanaken, Zutendaal, Genk, As en Maaseik het nieuw Mountainbikenetwerk Hoge Kempen met 160 km routes in het Nationaal Park Hoge Kempen. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de behoefte van de vele mountainbikers in deze groene omgeving van het Maasland.

 • Textiel ophaling Nieuwe locaties voor de textielcontainers Lanaken 23 november 2016

  In 2016 heeft Limburg.net nieuwe overeenkomsten afgesloten met verschillende textieloperatoren, operatoren met zowel met commerciële als sociale doelstellingen. In de nieuwe overeenkomst werd rekening gehouden met het aantal locaties beperken, 1 textieloperator per gemeente en huis-aan-huis textielinzameling door Kringwinkel Lanaken 4 x per jaar. Volgens deze nieuwe overeenkomst mag enkel de sociale operator Salvatoriaanse Ontwikkelingshulp textielcontainers plaatsen op het grondgebied van Lanaken. De eerstvolgende huis-aan-huis ophaling door Kringwinkel Lanaken is gepland op 27 december.

 • evenement-organiseren-web Activiteit of evenement in Lanaken organiseren? Meld het aan bij het gemeentebestuur! 23 november 2016

  Wekelijks worden in onze gemeente diverse activiteiten, evenementen, straatfeesten, rommelmarkten, familiefeesten enz. georganiseerd.
  Vaak is er bij de organisatie van zulke activiteit een dienstverlening van het gemeentebestuur vereist. Dat kan gaan van het opstellen van een verkeersreglement tot het leveren van nadars of containers of het ophangen van affiches in de triptieken en nog veel meer…