Nieuws

 • hotel-room-key-in-lock-1068x713 Bijna 250 toeristische overnachtingen per dag in Lanaken 23 augustus 2019

  Lanaken is en blijft een aantrekkelijke bestemming voor bezoekers die er eens tussenuit willen en daar één of meerdere overnachtingen aan koppelen. Uit cijfers die de Federale Overheidsdienst Economie onlangs bekend maakte blijkt dat in 2018 in totaal 48.277 aankomsten genoteerd werden in de logiessector in Lanaken. Zij genereerden in totaal 88.010 overnachtingen binnen onze gemeente.

 • Omleiding Arkstraat Wegenwerken Arkstraat van 4 tot en met 9 september 23 augustus 2019

  Op de Arkstraat zullen er begin september nutsleidingen verlegd worden ter hoogte van de kruising met de Bessemerstraat. Er wordt gewerkt van woensdag 4 tot en met maandag 9 september. Om de werken veilig te kunnen uitvoeren zal de Arkstraat tijdens deze periode aan de Bessemerstraat worden afgesloten. Bewoners van de Arkstraat kunnen hun woning steeds bereiken. Om de parkings in het centrum vlot te kunnen bereiken en niet onnodig veel verkeer door de woonwijk te laten rijden wordt er een omleiding via de Hoenderbroekstraat, de Pannestraat en de Arkstraat ingericht.

 • fijnsparren Letterzetter tast fijnsparren in de openbare bossen aan 22 augustus 2019

  In de openbare bossen, onder technisch beheer van het Agentschap voor Natuur en Bos, moeten talloze fijnsparren gekapt worden na aantasting door de letterzetter. Deze kever uit de familie van de schorskevers is slechts 4 tot 5 millimeter groot, maar in staat om heel wat schade aan te richten.

 • babymassage Babymassage - ma 21 oktober 15 januari 2019

  Lichamelijk contact is erg belangrijk voor je baby. Babymassage is een warme manier om de verbondenheid met je baby ter versterken en zijn ontwikkeling te stimuleren. Bovendien is het een moment van rust en ontspanning. Het kan zelfs helpen om een onrustige baby te kalmeren. We willen je graag enkele makkelijke en eenvoudige technieken aanleren om thuis zelf aan de slag te kunnen gaan. Ideaal start je hiermee wanneer je baby tussen 6 weken en 6 maanden oud is.

 • De toekomst van Lanaken - foto Raf - web De toekomst van Lanaken. Droom en denk mee! 23 augustus 2019

  Wil jij mee dromen en denken over de toekomst van Lanaken? De gemeente denkt na over haar toekomst en nodigt jou uit om mee te denken. In wat voor gemeente wil jij wonen? Waar moet er volgens jou aandacht aan besteed worden? In welke omgeving wil je je kinderen of kleinkinderen zien opgroeien? Met welke acties kunnen we dat toekomstbeeld waarmaken?

 • Reservatiestroken-gewestplan-web Opheffen reservatiestroken gewestplan 21 augustus 2019

  De Vlaamse regering heeft beslist om 160 (delen van) reservatiestroken in Vlaanderen op te heffen. Hierdoor krijgen deze percelen opnieuw de bestemming volgens de grondkleur van het gewestplan.

 • Elke Geraerts 26/09 - Lezing #tienerbrein - Elke Geraerts 21 juni 2019

  Hoe moeten wij onze jongeren klaarstomen voor de toekomst? Een toekomst die zich aankondigt als uitermate vernieuwend en boeiend, maar die meer dan ooit vraagt om flexibiliteit, veerkracht en inzet. Tijdens deze lezing geeft Elke Geraerts, doctor in de psychologie, een boeiende inkijk in het brein van onze jongeren en legt haarscherp uit wat wij kunnen doen als ouders en als leerkracht om onze jongeren een voorsprong te geven in het leven.

 • Sport_start to golf Start to golf

  Altijd al willen leren golfen? Grijp nu je kans! De golfclub van Lanaken organiseert 3 golfinitiatie avonden in de maand september. Elke avond wordt afgesloten met een hapje en een drankje. Schrijf snel in!

 • Brandfase oranje in Limburg: hoog gevaar Brandfase geel in Limburg: kampvuren opnieuw toegelaten 23 augustus 2019

  Update van de brandweer Oost-Limburg: De regen van dit weekend heeft ervoor gezorgd dat opnieuw code GEEL van kracht is. Er wordt aangeraden toch voorzichtig te zijn.

 • Brandfase oranje in Limburg: hoog gevaar Brandfase oranje in Limburg: hoog gevaar 29 juli 2019

  Het is erg droog en brandgevaarlijk in natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook niet in natuurgebieden en bossen. Laat kinderen niet zonder toezicht in het terrein. Vuur maken is verboden.

 • borstvoeding Borstvoeding - di 17 september 15 januari 2019

  Tijdens deze interactieve workshop leer je alles om te starten met borstvoeding. Weet je (nog) niet of je borstvoeding wil geven? Wil je je goed informeren voordat je start aan je borstvoedingsavontuur? Of wens je graag een opfrissing omdat je vorige borstvoedingsperiode reeds enige tijd geleden is? Schrijf je dan zeker (samen met je partner) in voor deze interactieve workshop omtrent borstvoeding.

 • Tekening-OC-Neerharen-web Denk aan de buren van de ontmoetingscentra 01 juli 2019

  Inwoners die in de omgeving van een ontmoetingscentrum wonen hebben in de avonduren regelmatig te kampen met geluidsoverlast. Om de leefbaarheid van de omwonenden en mogelijke gehoorschade tijdens evenementen te verbeteren worden de ontmoetingscentra uitgerust met een geluidsbegrenzer en start er een sensibiliseringscampagne.

 • boekenmarkt Boekenmarkt in Oud-Rekem
 • European Energy Award (EEA) Lanaken is pilootgemeente voor nieuw programma rond klimaatbeleid 05 oktober 2018

  Bond Beter Leefmilieu lanceert in Vlaanderen een Europese succesformule voor het voeren van een effectief gemeentelijk klimaatbeleid. Zes gemeenten, waaronder Lanaken, stapten als eerste in het begeleidingstraject. Zij hopen op het eind van de rit, binnen vier jaar, het certificaat van de European Energy Award (EEA) te verkrijgen.

 • Mountainbike Nieuw mountainbikenetwerk Hoge Kempen 23 november 2016

  De provincie Limburg ontwikkelde samen met het Agentschap voor Natuur en Bos, het Regionaal Landschap Kempen en Maasland en de partnergemeenten Maasmechelen, Dilsen-Stokkem, Lanaken, Zutendaal, Genk, As en Maaseik het nieuw Mountainbikenetwerk Hoge Kempen met 160 km routes in het Nationaal Park Hoge Kempen. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de behoefte van de vele mountainbikers in deze groene omgeving van het Maasland.

 • Textiel ophaling Nieuwe locaties voor de textielcontainers Lanaken 23 november 2016

  In 2016 heeft Limburg.net nieuwe overeenkomsten afgesloten met verschillende textieloperatoren, operatoren met zowel met commerciële als sociale doelstellingen. In de nieuwe overeenkomst werd rekening gehouden met het aantal locaties beperken, 1 textieloperator per gemeente en huis-aan-huis textielinzameling door Kringwinkel Lanaken 4 x per jaar. Volgens deze nieuwe overeenkomst mag enkel de sociale operator Salvatoriaanse Ontwikkelingshulp textielcontainers plaatsen op het grondgebied van Lanaken. De eerstvolgende huis-aan-huis ophaling door Kringwinkel Lanaken is gepland op 27 december.

 • evenement-organiseren-web Activiteit of evenement in Lanaken organiseren? Meld het aan bij het gemeentebestuur! 23 november 2016

  Wekelijks worden in onze gemeente diverse activiteiten, evenementen, straatfeesten, rommelmarkten, familiefeesten enz. georganiseerd.
  Vaak is er bij de organisatie van zulke activiteit een dienstverlening van het gemeentebestuur vereist. Dat kan gaan van het opstellen van een verkeersreglement tot het leveren van nadars of containers of het ophangen van affiches in de triptieken en nog veel meer…