Nieuws

 • geschenkkaart Gemeentelijke geschenkkaarten : verlengd met 3 maanden 07 april 2020

  Aan alle ondernemers, lokale handelaars en organisaties die bijdragen aan de lokale economie van Lanaken : volhouden is de boodschap

 • corona Update : compensatiepremie voor ondernemers 01 april 2020

  Het coronavirus raakt steeds meer verspreid. Gezondheid staat boven alles. Voor veel bedrijven is er een ernstige impact. Om onze bedrijven zoveel als mogelijk bij te staan, te ondersteunen en te voorkomen dat ze in zware financiële problemen komen, worden extra maatregelen genomen.

 • Maatregeleninlanaken2 Corona: Maatregelen in Lanaken

  Naast de maatregelen die de federale regering genomen heeft om de verspreiding van het coronavirus te beperken, heeft ook Gemeente Lanaken enkele beslissingen genomen.

  Hier lees je de laatste updates over de dienstverlening en activiteiten.

 • Populierenlaan april Werken Populierenlaan hervat: vanaf woensdag 8 april opbraak tijdelijke werfweg 06 april 2020

  Na een periode van werfstilstand door de coronacrisis hervatte aannemer Besix deze week de werken aan de Populierenlaan. Het betrof voornamelijk klinkerwerken en de heraanleg van inritten, waarbij arbeiders voldoende afstand van elkaar konden bewaren.

 • ctrparkterugopen Containerpark terug open vanaf dinsdag 7 april: Hou rekening met lange wachttijden 01 april 2020

  Het containerpark is vanaf dinsdag 7 april terug geopend tijdens de normale openingsuren. Er worden maximum 10 voertuigen gelijktijdig in het park toegelaten. Het bezoek is beperkt tot 1 bezoek per 14 kalenderdagen. Dit wordt gecontroleerd aan de hand van de nummerplaat van het voertuig.

 • zelfvertrouwen Lezing opvoeden tot zelfvertrouwen 17 december 2019

  Uitgroeien tot een jongvolwassene met een gezonde dosis zelfvertrouwen: dat is wat veel ouders hun kind toewensen. Maar helaas is dat niet voor elk kind even vanzelfsprekend. Wat als blijkt dat je kind een laag zelfbeeld heeft, gepest wordt of voortdurend zit te piekeren?

 • everzwijnen Verpachting van het jachtrecht (gemeentebossen Lanaken) 03 april 2020

  Het gemeentebestuur gaat over tot de verpachting van het jachtrecht van de gemeentebossen. Het betreft 450,96 ha verdeeld over 4 loten.

 • Beweegindirecteomgeving Lanaken neemt maatregelen tegen markt in Maastricht 31 maart 2020

  Vanaf woensdag 1 april zal de Nederlandse gemeente Maastricht terug een woensdag- en vrijdagmarkt organiseren. De gemeente Lanaken vindt dit geen goed idee omdat dit in strijd is met de Belgische richtlijnen en neemt maatregelen door, tijdens de openingsuren van de markt, de grensovergang in Smeermaas volledig af te sluiten en de grensovergang in Veldwezelt extra te controleren.

 • Samentegencorona Gemeente belt 1.600 ouderen op 26 maart 2020

  Tijdens deze periode heeft niet iedereen iemand om op terug te vallen of iemand in de buurt om een babbeltje mee te slaan. Vooral ouderen zijn een kwetsbare doelgroep tijdens de uitbraak van een virus. Daarom is de gemeente Lanaken gestart met ouderen op te bellen om te vragen hoe het men hen gaat.

 • input Wees loyaal winkel lokaal #samentegencorona

  Hey Lanakenaar, wil jij onze Lanakense restaurants, boetieks, handelaars, winkels en al je andere lievelingsplekken steunen in Coronatijden ? Dat kan!

 • schorten Geef je katoenen nachtjapon aan onze woonzorgcentra 31 maart 2020

  De woonzorgcentra in Lanaken hebben dringend nood aan schorten voor het personeel omdat ze niet meer te verkrijgen zijn. We kunnen hen helpen door nachtjaponnen te verstellen tot schorten. Heb je één of meerdere nachtjaponnen in huis die je wil schenken? Het dienstencentrum “Aan de Statie” komt deze bij je ophalen! Neem contact op met het dienstencentrum op dienstencentrum@lanaken.be of T 089 730 061.

 • coronatips Gemeente Lanaken annuleert groot aantal indooractiviteiten in gemeentelijke accommodaties 12 maart 2020

  In de gemeente Lanaken worden met onmiddellijke ingang alle indoor activiteiten in de meeste gemeentelijke gebouwen tot en met zondag 19 april (einde paasvakantie) geannuleerd omwille van het coronavirus. In de sportaccommodaties mogen enkel nog sportactiviteiten plaatsvinden. We houden de situatie nauwlettend in de gaten en evalueren wanneer dit nodig is.

 • Vrijwilligers dienstencentrum web Dienstencentrum "Aan de Statie" sluit voor onbepaalde tijd de deuren omwille van het coronavirus 10 maart 2020

  Het lokaal dienstencentrum “Aan de Statie” sluit vanaf morgen, woensdag 11 maart, voor onbepaalde tijd uit voorzorg voor het coronavirus. Met deze beslissing volgt de gemeente de richtlijnen van minister Wouter Beke op om lokale dienstencentra te sluiten. De gemeente Lanaken wil geen onnodige risico’s nemen met kwetsbare groepen zoals ouderen. Zeker omdat het dienstencentrum “Aan de Statie” onder één dak gelegen is met het woonzorgcentrum Ludinaca.

 • coronatips Coronavirus vastgesteld bij vrouw uit Lanaken 10 maart 2020

  Bij een vrouw uit Lanaken werd een besmetting met het coronavirus vastgesteld. De vrouw is onlangs op vakantie geweest in Noord-Italië. Na haar terugkeer heeft de vrouw contact opgenomen met haar huisarts. Sindsdien staat ze onder medisch toezicht en werd ze in quarantaine geplaatst. Door de wet op de privacy en het medisch geheim kunnen we niet meer persoonsgegevens meedelen.

 • grenzen stellen Grenzen stellen - 27/04 -GEANNULEERD 07 april 2020

  Voor sommige ouders is het moeilijk om aan hun kind duidelijke grenzen te stellen, bijvoorbeeld omdat ze zelf erg streng zijn opgevoed of omdat ze bang zijn om niet aardig gevonden te worden.

 • Tekening-OC-Neerharen-web Denk aan de buren van de ontmoetingscentra 03 december 2019

  Inwoners die in de omgeving van een ontmoetingscentrum wonen hebben in de avonduren regelmatig te kampen met geluidsoverlast. Om de leefbaarheid van de omwonenden en mogelijke gehoorschade tijdens evenementen te verbeteren worden de ontmoetingscentra uitgerust met een geluidsbegrenzer en start er een sensibiliseringscampagne.

 • European Energy Award (EEA) Lanaken is pilootgemeente voor nieuw programma rond klimaatbeleid 05 oktober 2018

  Bond Beter Leefmilieu lanceert in Vlaanderen een Europese succesformule voor het voeren van een effectief gemeentelijk klimaatbeleid. Zes gemeenten, waaronder Lanaken, stapten als eerste in het begeleidingstraject. Zij hopen op het eind van de rit, binnen vier jaar, het certificaat van de European Energy Award (EEA) te verkrijgen.

 • Mountainbike Nieuw mountainbikenetwerk Hoge Kempen 23 november 2016

  De provincie Limburg ontwikkelde samen met het Agentschap voor Natuur en Bos, het Regionaal Landschap Kempen en Maasland en de partnergemeenten Maasmechelen, Dilsen-Stokkem, Lanaken, Zutendaal, Genk, As en Maaseik het nieuw Mountainbikenetwerk Hoge Kempen met 160 km routes in het Nationaal Park Hoge Kempen. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de behoefte van de vele mountainbikers in deze groene omgeving van het Maasland.

 • Textiel ophaling Nieuwe locaties voor de textielcontainers Lanaken 23 november 2016

  In 2016 heeft Limburg.net nieuwe overeenkomsten afgesloten met verschillende textieloperatoren, operatoren met zowel met commerciële als sociale doelstellingen. In de nieuwe overeenkomst werd rekening gehouden met het aantal locaties beperken, 1 textieloperator per gemeente en huis-aan-huis textielinzameling door Kringwinkel Lanaken 4 x per jaar. Volgens deze nieuwe overeenkomst mag enkel de sociale operator Salvatoriaanse Ontwikkelingshulp textielcontainers plaatsen op het grondgebied van Lanaken. De eerstvolgende huis-aan-huis ophaling door Kringwinkel Lanaken is gepland op 27 december.

 • evenement-organiseren-web Activiteit of evenement in Lanaken organiseren? Meld het aan bij het gemeentebestuur! 23 november 2016

  Wekelijks worden in onze gemeente diverse activiteiten, evenementen, straatfeesten, rommelmarkten, familiefeesten enz. georganiseerd.
  Vaak is er bij de organisatie van zulke activiteit een dienstverlening van het gemeentebestuur vereist. Dat kan gaan van het opstellen van een verkeersreglement tot het leveren van nadars of containers of het ophangen van affiches in de triptieken en nog veel meer…