Nieuws

 • GL_buurtwinkelA3 Leve de buurtwinkel ! Ben jij één van de winnaars ? 18 juni 2018
 • petanque_0 Petanquetornooi - ma 16 juli 2018

  Doe jij dit jaar ook mee aan het recreatieve petanquetornooi op de terreinen achter het Cultureel Centrum? Schrijf je dan snel in en beleef een gezellige sportieve namiddag. Toon je balvaardigheden en geniet van een lekker stukje taart en koffie.


 • GL_SmeermaastombolaCirkeletalage Tombola Smeermaas : winnaars bekend 11 juni 2018

  Zondag 10 juni 2018 onder een stralende zon, werd volop genoten van de gezellige kermis, heerlijke smoutebollen en een verfrissend drankje op het voorziene terras.

 • buurthuis Buurthuis Veldwezelt - Kesselt opende haar deuren 19 juni 2018

  Op 7 juni opende buurthuis Veldwezelt - Kesselt. We blikken terug op een geslaagd feest. je kan er vanaf nu elke donderdag terecht voor een maaltijd en een namiddagactiviteit.

 • fitkids 2 36.528 euro gemeentelijke toelage voor kleuter- en lagere scholen 08 juni 2018

  Deze gemeentelijke toelage voor kleuter- en lagere scholen is vrij uniek in Vlaanderen. Iedere kleuter- en lagere school ontvangt van de gemeente een toelage van 16 euro per leerling. De scholen mogen de besteding van de toelage zelf invullen en net dat maakt deze toelage vrij uniek. Culturele voorstellingen, zwemlessen, soepbedeling, het Sinterklaasfeest of busvervoer zijn mogelijke bestemmingen.

 • akkerrand Industrieweg Akkervogels hebben het naar hun zin op Europark 07 juni 2018

  Heel wat vogelsoorten uit het landbouwgebied gaan sinds enkele decennia sterk achteruit. Typische akkervogels zijn bijvoorbeeld Patrijs, Veldleeuwerik, Grauwe gors en Geelgors. De oorzaken van hun achteruitgang zijn gekend: intensivering van de landbouw en versnippering.

 • Openinge-SintVincentuis Sint-Vincentiusvereniging opende feestelijk haar nieuwe thuishaven 01 juni 2018

  De Sint-Vincentiusvereniging is verhuisd naar een nieuwe, maar vooral grotere locatie. Vanaf nu kunnen mensen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen terecht in het voormalige gebouw van de belastingen in de Stationsstraat. Dagelijks maken 160 gezinnen in onze gemeente gebruik van de bedeling van voedselpakketten en dat aantal blijft stijgen.

 • Laadpaal electrische voertuigen Colmonterveld Dit jaar nog twee extra laadpalen voor elektrische voertuigen 19 juni 2018

  In de loop van dit jaar zullen er twee nieuwe laadpalen voor elektrische voertuigen geplaatst worden. De parkings van het nieuwe Sportoase Montaignehof en het rusthuis Ludinaca zullen voorzien worden van een laadpaal. Zodra deze laadpalen operationeel zijn heeft Lanaken vier publieke laadpalen op haar grondgebied. De eerste twee zijn te vinden op de parkings aan het Europaplein en Colmonterveld in Rekem.

 • sofie-vzw-lamana Zet jij je in voor het welzijn van dieren? Dan kun jij je activiteiten in de kijker zetten tijdens de markt 01 juni 2018

  Zet jij je in voor mishandelde dieren? Of vangt je organisatie dieren op als ze ziek of gewond zijn? Dan willen we jou graag de kans bieden om je activiteiten in de kijker te zetten tijdens de wekelijkse dinsdagmarkt in Lanaken. Wil je deelnemen of meer info? Dan kun je terecht op milieu@lanaken.be of T 089 730 730.

 • afvalophaling-limburgnet Nieuwe manier van afval ophalen in moeilijk toegankelijke straten 01 juni 2018

  Sommige inwoners hebben misschien al gemerkt dat de afvalophaling in hun straat anders gebeurt dan voorheen. Afvalophaler Suez test een nieuwe manier van ophalen waarbij alle containers op de hoek van de straat worden verzameld. Daar worden de containers samen geledigd en nadien terug geplaatst aan het juiste adres. Deze manier van werken wordt alleen toegepast in straten die moeilijk toegankelijk zijn voor een klassieke ophaalwagen. Straten die bijvoorbeeld beperkt zijn in breedte, een moeilijke doorgang hebben of doodlopend zijn.

 • vrijwilligers Dienstencentrum "Aan de Statie" zoekt jou! 01 juni 2018

  Momenteel wordt het dienstencentrum gerund door een enthousiaste groep van 35 vrijwilligers. We zijn echter op zoek naar bijkomende vrijwilligers met specifiek als taak “medewerker restaurant”.

 • SportoaseMontaignehof-klein-mail Sportoase Montaignehof opent haar deuren op zaterdag 30 juni 01 juni 2018

  Nog maar enkele weken en Sportoase Montaignehof opent haar deuren voor het publiek. En u kunt er als eerste bij zijn voor een unieke kijk achter de schermen op de opendeurdag van zaterdag 30 juni. Gemeente Lanaken en Sportoase slaan gedurende 30 jaar de handen in mekaar om de inwoners van Lanaken te laten genieten van een uitgebreid aanbod aan sport en recreatie. Sportoase Montaignehof verwacht ongeveer 104.000 bezoekers per jaar, zowel uit Lanaken als uit de ruimere regio. Het volledige sportcomplex staat – zoals alle Sportoase-centra – 362 dagen per jaar ter beschikking van de bezoekers.

 • Tax on web Bibliotheek: Gratis infosessies Tax on web 29 mei 2018

  Op di 12/06 en ma 25/06 van 18:00h tot 20:00h.

 • Kermis Smeermaas 2018 Smeermaas kermis - Van 9 t.e.m. 11 juni 25 mei 2018

  Aan het pleintje op de Oude Heirbaan. Met een gezellig terras, tal van optredens, de trekking van de tombola en vuurwerk!

 • Werken Smeermaas omleiding fase 2 Kruispunt Smeermaas vrijdag terug open vanaf 16u 14 juni 2018

  De werken op het kruispunt in Smeermaas zijn zo goed als afgerond. De voorbije weken is er hard doorgewerkt om de nieuwe rijweg, fietspaden en voetpaden af te werken en de nieuwe verkeerslichten te installeren. Vrijdag 15 juni zal het kruispunt rond 16u weer vrijgegeven worden voor het verkeer en gaan de grensovergangen op de Brusselseweg en de Brugstraat/Bosscherweg weer open.

 • Jobbeurs-Maasmechelen-web Gemeente Maasmechelen organiseert een jobbeurs - di 29 mei 28 mei 2018

  De werkloosheidscijfers dalen, toch vinden nog veel werkzoekenden niet hun weg naar een job of vinden werkgevers niet de geschikte kandidaat voor hun vacature. Om die reden willen we beiden samenbrengen op een jobbeurs in onze regio.

 • verkeerspark Mobiel verkeerspark zorgt voor leuke verkeerslessen 25 mei 2018

  Nu de zon weer tevoorschijn komt, verschijnen ook de fietsers weer meer in het straatbeeld. De gemeente wil de jeugd graag zo veel mogelijk stimuleren om met de fiets te verplaatsen. Maar door het toenemende aantal auto’s op de weg, dienen de kinderen ook goed op de hoogte te zijn van de verkeersregels. Om die reden heeft de gemeente ervoor gekozen om de basisscholen te ondersteunen met de verkeerseducatie van onze kinderen.

 • Banner mobile maandag Lanaken doet mee aan Mobiele Maandag 25 mei 2018

  De Lijn lanceert Mobiele Maandag en onze gemeente doet mee. Mobiele Maandag? Dat is een oproep aan heel Vlaanderen om 1 dag per week op een andere manier proberen te geraken waar je moet zijn. Het werk of wat je bestemming ook is. Het gaat erom hoe je er naartoe gaat. Dat kan met de bus of tram, maar ook met de fiets of de trein, de deelwagen, de step, te voet of een combinatie van deze dingen.

 • Blokbar-at-apollo-instagram Blokbar @ Apollo 28 mei 2018

  Van maandag 28 mei tot en met vrijdag 29 juni kunnen studenten elke werkdag van 9u tot 17u terecht in het Jeugdcentrum Apollo om te studeren. Blokbar @ Apollo biedt plaats aan een 20-tal studenten. Er is gratis WiFi, gratis fruit van Carrefour Market Lanaken en water van Kalimba.

 • avondfietstochten Avondfietstochten in juni, juli en augustus

  Fiets jij dit jaar ook met ons mee? Op een rustig tempo, langs mooie natuur en doorheen pittoreske dorpjes? Elke week voorzien we een nieuwe fietsroute.

 • Werken-Smeermaas-lokale-omleiding-web Werken Smeermaas: Start rioleringswerken - Kruispunt afgesloten vanaf 5 maart 28 mei 2018

  Op maandag 5 maart gaan de werken op het kruispunt van de Maaseikersteenweg met de Maastrichterweg en de Brugstraat een volgende fase in. De aannemer start dan met de aanleg van de nieuwe riolering en wegenis.

  De werfzone van fase 1 van de rioleringswerken bevat het volledige kruispunt, inclusief de Maaseikersteenweg tot aan de grens met Maastricht. De weg wordt van gevel tot gevel opnieuw aangelegd met nieuwe voetpaden, fietspaden en rijweg. Ondergronds komt een nieuw modern, gescheiden rioleringsstelsel. De werken in fase 1 duren ongeveer 3 maanden.

 • katFB Laat je huiskat onvruchtbaar maken! Vraag je kortingsbon aan 07 maart 2018

  Sterilisatie en castratie zijn eenvoudige ingrepen met vele voordelen voor de kat zelf en voor de omgeving. Ongewenste kittens worden later zwerfkatten die ronddolen en als overlast ervaren worden. Een eenmalige ingreep bij kater of kattin bespaart honderden kittens een triestig lot. Als extra stimulans geeft de gemeente Lanaken kortingsbonnen weg van 15 euro (kater) en 25 euro (kattin). Deze bonnen kunnen bij de milieudienst aangevraagd worden vanaf 14 februari. De kortingsbonnen zijn geldig tot 30 september 2018 bij een dierenarts in Limburg.

 • De Kringwinkel Maasland Spaar voor een aankoopbon van € 10 bij De Kringwinkel Maasland 02 maart 2018

  Sinds 1 februari 2018 kan elke Lanakenaar aan de spaarkaartenactie van De Kringwinkel Maasland en het gemeentebestuur deelnemen. Dankzij deze samenwerking krijg je een korting van € 10 op jouw volgende aankoop.

 • Zonnepanelen technische dienst web Daken technische dienst en gemeentelijke basisschool voorzien van zonnepanelen 28 september 2017

  De daken van de refter van de technische dienst en de gemeentelijke basisschool van Rekem werden voorzien van zonnepanelen. Dit initiatief kwam er omdat het gemeentebestuur streeft naar een duurzaam energiegebruik binnen de gemeentelijke gebouwen. Voor de realisatie van dit project werd samengewerkt met de ESCO-dienst van Infrax.

 • Mountainbike Nieuw mountainbikenetwerk Hoge Kempen 23 november 2016

  De provincie Limburg ontwikkelde samen met het Agentschap voor Natuur en Bos, het Regionaal Landschap Kempen en Maasland en de partnergemeenten Maasmechelen, Dilsen-Stokkem, Lanaken, Zutendaal, Genk, As en Maaseik het nieuw Mountainbikenetwerk Hoge Kempen met 160 km routes in het Nationaal Park Hoge Kempen. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de behoefte van de vele mountainbikers in deze groene omgeving van het Maasland.

 • Ondertekening-fietspad-Albertknoop-1 Nieuw recreatief fietspad op de grens met Maastricht 23 november 2016

  Vrijdag 18 november werd een samenwerkingsovereenkomst afgesloten tussen de gemeente Lanaken, gemeente Maastricht en de beide provincies Limburg om een recreatief fietspad op de grensstrook Lanaken/Maastricht te realiseren. Daarmee is een volgende stap gezet in de ontwikkeling van het grensoverschrijdende bedrijventerrein Albertknoop, op de grens tussen Veldwezelt/Smeermaas en Maastricht.

 • Textiel ophaling Nieuwe locaties voor de textielcontainers Lanaken 23 november 2016

  In 2016 heeft Limburg.net nieuwe overeenkomsten afgesloten met verschillende textieloperatoren, operatoren met zowel met commerciële als sociale doelstellingen. In de nieuwe overeenkomst werd rekening gehouden met het aantal locaties beperken, 1 textieloperator per gemeente en huis-aan-huis textielinzameling door Kringwinkel Lanaken 4 x per jaar. Volgens deze nieuwe overeenkomst mag enkel de sociale operator Salvatoriaanse Ontwikkelingshulp textielcontainers plaatsen op het grondgebied van Lanaken. De eerstvolgende huis-aan-huis ophaling door Kringwinkel Lanaken is gepland op 27 december.

 • Vuurtje_in_de_tuin Vuurtje stoken in de tuin…de regels van het spel! 23 november 2016

  Afval verbranden in open lucht is verboden. Het verbod geldt niet alleen voor het verbranden van papier, plastic, piepschuim, autobanden, maar ook voor biomassa-afval zoals gft, houtafval en groenresten.

 • evenement-organiseren-web Activiteit of evenement in Lanaken organiseren? Meld het aan bij het gemeentebestuur! 23 november 2016

  Wekelijks worden in onze gemeente diverse activiteiten, evenementen, straatfeesten, rommelmarkten, familiefeesten enz. georganiseerd.
  Vaak is er bij de organisatie van zulke activiteit een dienstverlening van het gemeentebestuur vereist. Dat kan gaan van het opstellen van een verkeersreglement tot het leveren van nadars of containers of het ophangen van affiches in de triptieken en nog veel meer…