Nieuws

 • smoutebollen Kermis Lanaken centrum & avondmarkt op 20/08 17 augustus 2018

  Vanaf zaterdag 18 augustus is het weer kermis in Lanaken centrum !
  Maandag 20 augustus gezelligheid troef tijdens de avondmarkt.

 • afvalophalingaugustus Afvalophaling centrum omwille van kermis op 18 augustus 14 augustus 2018

  Wegens de feestdag van woensdag 15/08/2018 is de afvalophaling van de grijze container (restafval) verplaatst naar zaterdag 18/08/2018 op volgende centrumstraten.

 • Bordje gesloten e-loket v2 Gemeentelijke diensten gesloten op 15 augustus 13 augustus 2018

  Woensdag 15 augustus is het O.L.V. Hemelvaart. Ter gelegenheid van deze feestdag zullen de gemeentelijke diensten gesloten zijn.

 • logo LIMBURG fvd De Limburg Fietsvierdaagse komt er aan

  Van 6 tot en met 9 september vindt de 4e editie van de Limburg Fietsvierdaagse plaats. Dit jaar volgens een volledig nieuw concept met bepijlde routes, een familietocht, een Flanders Kids Tour en dagelijks live muziek met op zondag Domino als afsluiter.

 • start to mtb voor promo Start to mountainbike - start op 2 september 2018 13 augustus 2018

  5-lessenreeks initiatie mountainbike voor jongeren van 12-16 jaar. Fiets jij graag? Dan is dit zeker iets voor jou.
  We leren de beginselen van MTB en verkennen elke les de MTB-paden van het Nationaal Park Hoge Kempen.

 • scene unsceen Tentoonstelling Scene Unsceen in Oud-Rekem 13 augustus 2018

  Nog tot 30 september kunt u in het Kasteel d'Aspremont-Lynden in Oud-Rekem terecht voor de tentoonstelling 'Scene - Unsceen'.

 • positionering Lanaken meest ondernemersvriendelijke gemeente van Limburg 13 augustus 2018

  Vandaag werd bekend dat Lanaken door ondernemers werd verkozen tot meest ondernemersvriendelijke gemeente van Limburg. Het resultaat kwam er na een bevraging voor Ujnizo en VKW Limburg bij 489 bedrijven in Limburg.

 • Pukkelpop nachtbussen Met (nacht)bus naar Pukkelpop en terug 13 augustus 2018

  Ook dit jaar kan iedereen die dat wil vanuit Lanaken naar Pukkelpop en terug.

 • betaling bankkaart Geen extra kosten meer voor betalingen met bankkaart 13 augustus 2018

  Vanaf 9 augustus 2018 mogen handelaars geen extra kosten meer aanrekenen voor elektronische betalingen met de bankkaart, via overschrijving of via domiciliëring. Kom alles te weten in 11 vragen en antwoorden.

 • 5_P1230284 Kijk, ik fiets! - zondag 9 september 2018

  Kijk ik fiets is een project waarbij 4 tot 7-jarigen, die al vlot kunnen fietsen met steunwieltjes, op een halve dag leren fietsen op twee wielen. De begeleiding van de kinderen gebeurt door één van de ouders. Een ervaren monitor begeleidt de fietsles en geeft nuttige tips. Bedoeling is om op het einde van de sessie alle kinderen fietsend op twee wielen naar huis te zien keren, met hun fietsdiploma in de hand.

 • de lijn Begin september start shoppingpendel tussen Kesselt en Lanaken 13 augustus 2018

  Vanaf 4 september komt er een shoppingpendel vanaf Kesselt tot het centrum van Lanaken. Hierdoor komt er een directe busverbinding vanuit het zuiden van de gemeente naar het centrum van Lanaken. De shoppingpendel komt er nadat er geen structurele oplossing kon gevonden in overleg met De Lijn om inwoners van Kesselt en Veldwezelt op een vlotte en directe manier naar Lanaken te vervoeren. Zij dienen momenteel immers via Maastricht te reizen en over te stappen. Met de shoppingpendel wordt tegemoet gekomen aan de vraag van de inwoners.

 • zon smog Ozoninformatiedrempel overschreden: opletten met zware lichamelijke inspanningen 26 juli 2018

  De ozonwaarde wordt in verschillende meetstations in Vlaanderen gemeten. De informatiedrempel van 180 microgram/m3 werd in het meetstation van Gellik overschreden; er werd daar woensdag een waarde van 205 microgram gemeten.

 • Parasol Wapen je tegen de hitte! Tips bij droogte. 26 juli 2018

  De temperatuur in Ukkel heeft zonet voor de derde dag op rij de kaap van 30°C overschreden. We kunnen nu daarom ook officieel van een hittegolf spreken. Om jezelf en anderen te beschermen, geven we je graag enkele tips mee om het hoofd koel te houden.

 • kampvuur Code rood blijft van kracht 27 juli 2018

  Sinds 1 juli geldt de code rood voor brandgevoeligheid in heel de provincie. Er zijn specifieke maatregelen van kracht om het risico op brand te verkleinen.

 • Lijnwinkel Mobiele Lijnwinkel niet aanwezig op de markt 27 juli 2018

  De mobiele Lijnwinkel zal dinsdag 31 juli niet aanwezig zijn op de wekelijkse dinsdagmarkt in Lanaken. Vanaf dinsdag 7 augustus kunt u op de markt opnieuw terecht voor informatie en tickets voor het openbaar vervoer van De Lijn.

 • Sport voor iedereen - inzamelactie sportmateriaal/ kledij Sport voor iedereen - inzamelactie sportmateriaal/ kledij 27 juli 2018

  De zomervakantie staat voor de deur. Tijd voor een grote opruimactie. Heb jij nog oud, nog niet versleten, bruikbaar sportmateriaal op zolder liggen? Liggen de kasten vol met sportkledij wat te klein is? Puilt de schoenenkast uit met sportschoenen?
  Geen nood, je kan er nog heel wat mensen een plezier mee doen. Breng alles binnen bij de kringwinkel in Smeermaas tijdens de zomerperiode.

 • avondfietstochten Avondfietstochten in juni, juli en augustus

  Fiets jij dit jaar ook met ons mee? Op een rustig tempo, langs mooie natuur en doorheen pittoreske dorpjes? Elke week voorzien we een nieuwe fietsroute.

 • katFB Laat je huiskat onvruchtbaar maken! Vraag je kortingsbon aan 07 maart 2018

  Sterilisatie en castratie zijn eenvoudige ingrepen met vele voordelen voor de kat zelf en voor de omgeving. Ongewenste kittens worden later zwerfkatten die ronddolen en als overlast ervaren worden. Een eenmalige ingreep bij kater of kattin bespaart honderden kittens een triestig lot. Als extra stimulans geeft de gemeente Lanaken kortingsbonnen weg van 15 euro (kater) en 25 euro (kattin). Deze bonnen kunnen bij de milieudienst aangevraagd worden vanaf 14 februari. De kortingsbonnen zijn geldig tot 30 september 2018 bij een dierenarts in Limburg.

 • De Kringwinkel Maasland Spaar voor een aankoopbon van € 10 bij De Kringwinkel Maasland 02 maart 2018

  Sinds 1 februari 2018 kan elke Lanakenaar aan de spaarkaartenactie van De Kringwinkel Maasland en het gemeentebestuur deelnemen. Dankzij deze samenwerking krijg je een korting van € 10 op jouw volgende aankoop.

 • Zonnepanelen technische dienst web Daken technische dienst en gemeentelijke basisschool voorzien van zonnepanelen 28 september 2017

  De daken van de refter van de technische dienst en de gemeentelijke basisschool van Rekem werden voorzien van zonnepanelen. Dit initiatief kwam er omdat het gemeentebestuur streeft naar een duurzaam energiegebruik binnen de gemeentelijke gebouwen. Voor de realisatie van dit project werd samengewerkt met de ESCO-dienst van Infrax.

 • Mountainbike Nieuw mountainbikenetwerk Hoge Kempen 23 november 2016

  De provincie Limburg ontwikkelde samen met het Agentschap voor Natuur en Bos, het Regionaal Landschap Kempen en Maasland en de partnergemeenten Maasmechelen, Dilsen-Stokkem, Lanaken, Zutendaal, Genk, As en Maaseik het nieuw Mountainbikenetwerk Hoge Kempen met 160 km routes in het Nationaal Park Hoge Kempen. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de behoefte van de vele mountainbikers in deze groene omgeving van het Maasland.

 • Ondertekening-fietspad-Albertknoop-1 Nieuw recreatief fietspad op de grens met Maastricht 23 november 2016

  Vrijdag 18 november werd een samenwerkingsovereenkomst afgesloten tussen de gemeente Lanaken, gemeente Maastricht en de beide provincies Limburg om een recreatief fietspad op de grensstrook Lanaken/Maastricht te realiseren. Daarmee is een volgende stap gezet in de ontwikkeling van het grensoverschrijdende bedrijventerrein Albertknoop, op de grens tussen Veldwezelt/Smeermaas en Maastricht.

 • Textiel ophaling Nieuwe locaties voor de textielcontainers Lanaken 23 november 2016

  In 2016 heeft Limburg.net nieuwe overeenkomsten afgesloten met verschillende textieloperatoren, operatoren met zowel met commerciële als sociale doelstellingen. In de nieuwe overeenkomst werd rekening gehouden met het aantal locaties beperken, 1 textieloperator per gemeente en huis-aan-huis textielinzameling door Kringwinkel Lanaken 4 x per jaar. Volgens deze nieuwe overeenkomst mag enkel de sociale operator Salvatoriaanse Ontwikkelingshulp textielcontainers plaatsen op het grondgebied van Lanaken. De eerstvolgende huis-aan-huis ophaling door Kringwinkel Lanaken is gepland op 27 december.

 • Vuurtje_in_de_tuin Vuurtje stoken in de tuin…de regels van het spel! 23 november 2016

  Afval verbranden in open lucht is verboden. Het verbod geldt niet alleen voor het verbranden van papier, plastic, piepschuim, autobanden, maar ook voor biomassa-afval zoals gft, houtafval en groenresten.

 • evenement-organiseren-web Activiteit of evenement in Lanaken organiseren? Meld het aan bij het gemeentebestuur! 23 november 2016

  Wekelijks worden in onze gemeente diverse activiteiten, evenementen, straatfeesten, rommelmarkten, familiefeesten enz. georganiseerd.
  Vaak is er bij de organisatie van zulke activiteit een dienstverlening van het gemeentebestuur vereist. Dat kan gaan van het opstellen van een verkeersreglement tot het leveren van nadars of containers of het ophangen van affiches in de triptieken en nog veel meer…