Nieuws

 • opruimactie oevers 1 Vrijwilligers houden de Maas schoon 24 april 2018

  In het weekend van 21-22 april 2018 organiseerden Limburg.net en de gemeente Lanaken samen met vrijwilligers van Natuurpunt en Limburgs Landschap een zwerfvuilopruimactie langs de oevers van de Maas.

 • GL_buurtwinkelA3 Leve de buurtwinkel! 24 april 2018

  Winkel lekker dichtbij met de fiets of te voet en win een elektrische fiets en andere leuke prijzen.

 • Stationsstraat Piccadilly fietsers terras Maandag starten aanpassingswerken aan de Stationsstraat 20 april 2018

  Van maandag 23 april tot en met vrijdag 11 mei zal er gewerkt worden aan de Stationsstraat. Gedurende deze 3 weken zal aannemer Van De Kreeke 3 extra parkeerplaatsen aanleggen, enkele plantbakken verplaatsen en een terras uitbreiden. Tijdens de werken blijft de Stationsstraat beschikbaar voor het verkeer.

 • sfeerbeeld markt Verkeersveiligheid tijdens de wekelijkse dinsdagmarkt 20 april 2018

  Om de veiligheid van de marktgangers tijdens de wekelijkse dinsdagmarkt te verhogen zullen er vanaf dinsdag 24 april extra maatregelen genomen worden om het vertoeven op onze gezellige markt nog aangenamer te maken.

 • Laadpaal electrische voertuigen Colmonterveld Laadpalen voor elektrische voertuigen geplaatst 20 april 2018

  In onze gemeente werden er onlangs twee laadpalen voor elektrische voertuigen geplaatst op publieke plaatsen. Zowel de parking aan het Europaplein in Lanaken en de parking aan Colmonterveld in Rekem werden van een laadpaal voorzien. Aan een laadpaal kunnen twee elektrische voertuigen tegelijkertijd opgeladen worden. Een laadsessie opstarten en betalen kan gemakkelijk via een app waarmee je ook de beschikbaarheid van de laadpaal kunt controleren en de tarieven kunt raadplegen.

 • prijzenfestival juist Prijzenfestival - 1 tot 12 mei 2018 24 april 2018

  Van 1 tot en met 12 mei zijn het DOLLE DAGEN in het centrum van Lanaken! Bij aankoop van € 15 krijg je bij de deelnemende handelaars een kraslotje. Er worden maar liefst 20.000 kraslotjes verdeeld! Heb je gewonnen? Dan mag je jouw prijs t/m 31 mei 2018 afhalen bij de vermelde handelaar op het kraslotje.

 • MTB Rita Start to mountainbike - start op 27 mei 2018 10 april 2018

  Het nieuw Mountainbikenetwerk Hoge Kempen telt 160 km routes in het Nationaal Park Hoge Kempen. Hiermee komen de initiatiefnemers tegemoet aan de behoefte van de vele mountainbikers in deze groene omgeving van het Maasland.

 • Populierenlaan Rekem aan Steenweg Nieuwe weg en riolering, meer groen en aanleg regenwaterbuffer voor Populierenlaan in Rekem 20 april 2018

  Om de waterhuishouding in Rekem en meer bepaald op de Populierenlaan te optimaliseren zal Infrax in de loop van het najaar het regenwater en het rioolwater ontkoppelen. Het gemeentebestuur van Lanaken heeft dit project aangegrepen om de Populierenlaan een grondige facelift te geven. Zo wil de gemeente inzetten op het moderniseren van de belangrijkste straat in Rekem.

 • EENDJESRACE Limburgse eendjesrace - zo 27 mei 13 april 2018

  Na twee succesvolle eerdere edities, organiseert Een Hart voor Limburg opnieuw de Limburgse Eendjesrace.

 • mol Foto's activiteiten Grabbelpas en Swap

  Het was weer een fantastische vakantie! We hebben super coole dingen gedaan. We zijn gaan karten, lasergamen en paintballen, goalmine en côte d'or bezocht, heel wat geknutseld, verschillende sportkampen georganiseerd en een geweldig speelplein gecreëerd... kortom het is weer een vakantie om niet te vergeten. Neem snel een kijkje naar de foto's van onze avonturen.

 • vriendENtaal Vrijwilligers gezocht voor vriendENtaal 13 april 2018

  VriendENtaal is een project waar anderstaligen, samen met Nederlandstalige vrijwilligers, Nederlands oefenen. Er zijn wekelijks bijeenkomsten om elkaar te ontmoeten en te praten over gewone dingen: feesten, tradities, gezin, kinderen, werk,…. Op dit moment komt er iedere maandagnamiddag een praatgroep samen in het Lokaal Dienstencentrum “Aan de Statie”. Wegens succes willen we nu een tweede praatgroep opstarten in Asielcentrum “Ter Dennen”.

 • Opruimactie sparrendal 1 Opruimactie zwerfvuil Technisch Instituut Sparrendal 11 april 2018

  In het kader van de gemeentelijke actie tegen zwerfvuil hebben de leerlingen van het Technisch Instituut Sparrendal in Lanaken op 30 maart 2018 deelgenomen aan een vooraf aangekondigde opruimactie. Met een bescheiden start maar vol enthousiasme is er met een ontspannen, vriendelijke en positieve sfeer, heel wat zwerfvuil bijeengeraapt in het gebied tussen de Pannestraat en de Waterstraat. Zowel leerlingen als leerkrachten hebben hier hun steentje bijgedragen. Heel wat voorbijgangers wisten een duimpje te geven en dat is terecht. Deze jongeren zijn werkelijk te prijzen voor hun bereidwillige inzet. En dat is allemaal niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Daarom, onze bijzondere dank aan alle deelnemers van het TI Sparrendal!

 • Oude Aldi foto LRL Verbouwing voormalige site Aldi Rekem en nieuwe ééngezinswoningen op de Heirbaan 16 april 2018

  Het schepencollege van de gemeente Lanaken heeft de bouwvergunning afgeleverd voor het renoveren van de voorgevel en het verbouwen van de handelspanden gelegen op de site Delcroix, de site van de voormalige Aldi in Rekem gelegen aan de Steenweg. De parkeerplaatsen aan de achterkant van het winkelcomplex aan de Heirbaan zullen plaats maken voor 6 halfopen ééngezinswoningen. Deze nieuwbouwwoningen zullen door middel van een groene buffer verbonden zijn met de site. De realisatie van deze projecten zal heel beeldbepalend zijn voor zowel de Steenweg als de Heirbaan en het verdwijnen van de in- en uitrit van het winkelcomplex op de Heirbaan zal zorgen voor een rustiger verkeer op de Heirbaan.

 • bloemenweide Help onze bijen door je eigen bloemenweide in te zaaien 06 april 2018

  Onze honingbijen, wilde bijen en hommels stellen het vandaag niet zo goed. Ze zijn nochtans erg nuttig en een onmisbare schakel in de natuur. Bijen vliegen van bloem tot bloem om nectar op te halen. Hierdoor nemen ze telkens stuifmeel mee waardoor ze bloemen gaan bestuiven. Deze groeien dan vervolgens uit tot volwaardige vruchten en zaden.

 • valpreventie Week van de valpreventie 06 april 2018

  Van 23 t.e.m. 29 april 2018 organiseren het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen, het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s de 7de Week van de Valpreventie.
  Het thema van deze week is, net zoals de vorige editie, ‘Blijf in beweging, doe het veilig!’ De focus ligt op actief bezig zijn en dit op een veilige manier.

 • Foto sticker 14 Oost-Limburgse gemeenten lanceren huisdiersticker 03 april 2018

  De gemeenten As, Bilzen, Dilsen-Stokkem, Genk, Hoeselt, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Lanaken, Maaseik, Maasmechelen, Opglabbeek, Riemst, Voeren en Zutendaal slaan de handen in mekaar voor de lancering van een huisdiersticker, met medewerking van Brandweerzone Oost-Limburg. Bedoeling is dat eigenaars van huisdieren deze sticker op een raam aan de voorgevel kleven. Zo zien arriverende hulpdiensten meteen dat er huisdieren aanwezig zijn in de woonst.

 • Werken-Smeermaas-lokale-omleiding-web Werken Smeermaas: Start rioleringswerken - Kruispunt afgesloten vanaf 5 maart 12 maart 2018

  Op maandag 5 maart gaan de werken op het kruispunt van de Maaseikersteenweg met de Maastrichterweg en de Brugstraat een volgende fase in. De aannemer start dan met de aanleg van de nieuwe riolering en wegenis.

  De werfzone van fase 1 van de rioleringswerken bevat het volledige kruispunt, inclusief de Maaseikersteenweg tot aan de grens met Maastricht. De weg wordt van gevel tot gevel opnieuw aangelegd met nieuwe voetpaden, fietspaden en rijweg. Ondergronds komt een nieuw modern, gescheiden rioleringsstelsel. De werken in fase 1 duren ongeveer 3 maanden.

 • katFB Laat je huiskat onvruchtbaar maken! Vraag je kortingsbon aan 07 maart 2018

  Sterilisatie en castratie zijn eenvoudige ingrepen met vele voordelen voor de kat zelf en voor de omgeving. Ongewenste kittens worden later zwerfkatten die ronddolen en als overlast ervaren worden. Een eenmalige ingreep bij kater of kattin bespaart honderden kittens een triestig lot. Als extra stimulans geeft de gemeente Lanaken kortingsbonnen weg van 15 euro (kater) en 25 euro (kattin). Deze bonnen kunnen bij de milieudienst aangevraagd worden vanaf 14 februari. De kortingsbonnen zijn geldig tot 30 september 2018 bij een dierenarts in Limburg.

 • De Kringwinkel Maasland Spaar voor een aankoopbon van € 10 bij De Kringwinkel Maasland 02 maart 2018

  Sinds 1 februari 2018 kan elke Lanakenaar aan de spaarkaartenactie van De Kringwinkel Maasland en het gemeentebestuur deelnemen. Dankzij deze samenwerking krijg je een korting van € 10 op jouw volgende aankoop.

 • Leo Bormans Positief opvoeden, gelukkige kinderen door Leo Bormans - do 3 mei - VOLZET 16 april 2018

  Het doel van opvoeding? Gelukkige kinderen! Gelukkige kinderen zijn ook later gelukkiger, gezonder en succesvoller. Dat toont wetenschappelijk onderzoek aan. Daarom moeten we investeren in het geluk en welzijn van leerlingen, ouders, leraren, directies en begeleiders in de kinderopvang. Het goede nieuws? Hoop en geluk zijn vaardigheden die we ook kunnen leren.

 • Zonnepanelen technische dienst web Daken technische dienst en gemeentelijke basisschool voorzien van zonnepanelen 28 september 2017

  De daken van de refter van de technische dienst en de gemeentelijke basisschool van Rekem werden voorzien van zonnepanelen. Dit initiatief kwam er omdat het gemeentebestuur streeft naar een duurzaam energiegebruik binnen de gemeentelijke gebouwen. Voor de realisatie van dit project werd samengewerkt met de ESCO-dienst van Infrax.

 • Mountainbike Nieuw mountainbikenetwerk Hoge Kempen 23 november 2016

  De provincie Limburg ontwikkelde samen met het Agentschap voor Natuur en Bos, het Regionaal Landschap Kempen en Maasland en de partnergemeenten Maasmechelen, Dilsen-Stokkem, Lanaken, Zutendaal, Genk, As en Maaseik het nieuw Mountainbikenetwerk Hoge Kempen met 160 km routes in het Nationaal Park Hoge Kempen. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de behoefte van de vele mountainbikers in deze groene omgeving van het Maasland.

 • Ondertekening-fietspad-Albertknoop-1 Nieuw recreatief fietspad op de grens met Maastricht 23 november 2016

  Vrijdag 18 november werd een samenwerkingsovereenkomst afgesloten tussen de gemeente Lanaken, gemeente Maastricht en de beide provincies Limburg om een recreatief fietspad op de grensstrook Lanaken/Maastricht te realiseren. Daarmee is een volgende stap gezet in de ontwikkeling van het grensoverschrijdende bedrijventerrein Albertknoop, op de grens tussen Veldwezelt/Smeermaas en Maastricht.

 • Textiel ophaling Nieuwe locaties voor de textielcontainers Lanaken 23 november 2016

  In 2016 heeft Limburg.net nieuwe overeenkomsten afgesloten met verschillende textieloperatoren, operatoren met zowel met commerciële als sociale doelstellingen. In de nieuwe overeenkomst werd rekening gehouden met het aantal locaties beperken, 1 textieloperator per gemeente en huis-aan-huis textielinzameling door Kringwinkel Lanaken 4 x per jaar. Volgens deze nieuwe overeenkomst mag enkel de sociale operator Salvatoriaanse Ontwikkelingshulp textielcontainers plaatsen op het grondgebied van Lanaken. De eerstvolgende huis-aan-huis ophaling door Kringwinkel Lanaken is gepland op 27 december.

 • Vuurtje_in_de_tuin Vuurtje stoken in de tuin…de regels van het spel! 23 november 2016

  Afval verbranden in open lucht is verboden. Het verbod geldt niet alleen voor het verbranden van papier, plastic, piepschuim, autobanden, maar ook voor biomassa-afval zoals gft, houtafval en groenresten.

 • evenement-organiseren-web Activiteit of evenement in Lanaken organiseren? Meld het aan bij het gemeentebestuur! 23 november 2016

  Wekelijks worden in onze gemeente diverse activiteiten, evenementen, straatfeesten, rommelmarkten, familiefeesten enz. georganiseerd.
  Vaak is er bij de organisatie van zulke activiteit een dienstverlening van het gemeentebestuur vereist. Dat kan gaan van het opstellen van een verkeersreglement tot het leveren van nadars of containers of het ophangen van affiches in de triptieken en nog veel meer…

 • Sportpark drone_ticker Sportpark Montaignehof opent in 2018 22 januari 2018

  Autonoom Gemeentebedrijf Lanaken en de bouwheer-uitbater nv Sportoase hebben de overeenkomst voor de bouw van ‘Sportpark Montaignehof’ getekend. Het project heeft een prijskaartje van 12,5 miljoen euro. Nv Sportoase financiert het project en zorgt 30 jaar voor de uitbating. Het Autonoom Gemeentebedrijf Lanaken betaalt 30 jaar een vergoeding en wordt na afloop eigenaar van het sportpark. De bouwwerken starten in 2016 en het complex gaat open voor de zomer van 2018.