Nieuws

 • GL_Halloween_omslagbeeldFB2018 Griezelig gezellige Halloweenmarkt 18 oktober 2018

  Op vrijdag 26 oktober is het weer griezelen in het centrum van Lanaken

 • jobs € 14.500 voor ondernemers die personeel aannemen 18 oktober 2018

  Niet enkel het aantrekken van nieuwe ondernemers is voor de gemeente Lanaken belangrijk. Ook het ondersteunen van bestaande bedrijven, ondernemers en handelaars is van grote waarde. Om de tewerkstelling in Lanaken te stimuleren keert het gemeentebestuur een aanwervingspremie uit aan ondernemers die nieuwe medewerkers aannemen. Voor voltijdse krachten wordt eenmalig € 1.000 per medewerker uitgereikt. Voor een halftijdse kracht is dit € 500 per medewerker.

 • Smeermaas_omleiding fase 2b Asfalteringswerken Maaseikersteenweg - vanaf donderdag 18 oktober geen verkeer mogelijk 19 oktober 2018

  Aanstaande donderdag 18 en vrijdag 19 oktober trekt de aannemer de betonnen kantstroken en boordstenen in de zone vanaf de school tot aan en inclusief de Louis Pasteurstraat (fase 2b).

  Aansluitend, van dinsdag 23 tot en met donderdag 25 oktober, staan de asfalteringswerken van de rijweg en de fietspaden gepland. Op dinsdag en woensdag wordt de onderlaag asfalt aangebracht vanaf de school tot aan en inclusief de Louis Pasteurstraat (fase 2b). Op donderdag volgt de toplaag asfalt in de volledige projectzone, vanaf het kruispunt met de Maastrichterweg tot aan en inclusief de Louis Pasteurstraat (fase 2a & 2b).

 • digitale gezondheid web2 Oktober is de maand van de cybersecurity

  Om dit in de verf te zetten lanceert Safe on Web de campagne "Boost je digitale gezondheid". Op deze website kan je testen hoe hoog jij scoort in de "Digitale Gezondheids-index" aan de hand van 15 praktische vragen naar de digitale gezondheid van de Belg. Met de index kan je berekenen hoeveel je afweet van internetveiligheid, wat je goed doet en waar de pijnpunten liggen. Ook in Lanaken doen we méé! Benieuwd naar jouw persoonlijke score? Doe hier de test!

 • Heksen Boek- en filmcafé: Heksen - wo 31 oktober 31 oktober 2018

  Van eind 15e tot eind 17e eeuw bestond een heksenwaan die ontaardde in een heksenjacht.

 • Meertalig voorlezen Onze bibliotheek start met meertalig voorlezen 12 oktober 2018

  Hou jij van boeken en verhalen? Zou je graag willen voorlezen in jouw moedertaal? Dan zoeken wij jou voor onze meertalige voorleesactiviteit tijdens de voorleesweek in november in de bibliotheek. Het verhaaltje wordt door jou in je moedertaal gelezen en in het Nederlands door een bibliotheekmedewerker. Heb je vragen of interesse? Mail naar bibliotheek@lanaken.be

 • Coderdojo Coderdojo - zo 28 oktober 22 oktober 2018

  Digitale week in de bib 2018: Wil jij leren programmeren? Ben je tussen de 7 & 18 jaar? We beginnen met de basis via het programma Scratch. Kom jij ook? Gratis inschrijven via facebook/eventbrite.

 • European Energy Award (EEA) Lanaken is pilootgemeente voor nieuw programma rond klimaatbeleid 05 oktober 2018

  Bond Beter Leefmilieu lanceert in Vlaanderen een Europese succesformule voor het voeren van een effectief gemeentelijk klimaatbeleid. Zes gemeenten, waaronder Lanaken, stapten als eerste in het begeleidingstraject. Zij hopen op het eind van de rit, binnen vier jaar, het certificaat van de European Energy Award (EEA) te verkrijgen.

 • GL_Halloween_omslagbeeldFB2018 Griezelig gezellige Halloweenmarkt - vr 26 oktober 18 oktober 2018

  Vrijdag 26 oktober is het weer Halloweentijd in het centrum van Lanaken! Net zoals verleden jaar staat deze jaarmarkt in het teken van Halloween met een kindvriendelijke inkleding. Een echte kerk met kerkhof en nog veel meer griezelachtige versieringen en bijpassende verlichting. Er zullen zelfs echte heksen op stelten langskomen en sambaband Segura uit Maastricht zorgt voor de juiste sfeer. Daarbovenop is het nog kermis ook! Deze jaarmarkt wordt georganiseerd in samenwerking met de bond van Limburgse Marktkramers.

  Vrijdag 26 oktober vanaf 17 uur

 • borstkanker Oktober = maand van het bevolkingsonderzoek borstkanker 04 oktober 2018

  Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen borstkanker. Laat van je 50ste tot en met je 69ste elke twee jaar een screeningsmammografie nemen.

 • Verwenweekend Verwenweekend - 20 en 21 oktober 27 september 2018

  De bibliotheek nodigt iedereen van harte uit op het verwenweekend op zaterdag 20 en zondag 21 oktober van 9u30 tot 12u30. Voor onze vaste klanten maar zeker ook voor alle geïnteresseerden!

 • Logo van de kreeke Riolering- en wegeniswerken Molenstraat vanaf maandag 1 oktober 27 september 2018

  In opdracht van Infrax en de gemeente Lanaken worden door Van de Kreeke in de Wijngaardstraat en Molenstraat rioleringswerken uitgevoerd. Vanaf maandag 1 oktober 7u wordt de asfalt opgebroken in de Molenstraat en starten de rioleringswerken. Aan de inwoners van de straat wordt verzocht auto's vanaf 7u elders te parkeren. Deze werkzaamheden zullen ongeveer 1 week in beslag nemen, indien de weersomstandigheden dit toe laten.

 • Logo van de kreeke Aanbrengen drempel Wijngaardstraat/Rankenlaan vanaf donderdag 27 september 27 september 2018

  In opdracht van Infrax en de gemeente Lanaken worden in de Wijngaardstraat wegeniswerken uitgevoerd. Donderdag 27 september start aannemer Van de Kreeke met het aanbrengen van de verkeersdrempel ter hoogte van de Wijngaardstraat en de Rankenlaan. Deze werkzaamheden zullen ongeveer 1 week in beslag nemen, indien de weersomstandigheden dit toe laten.

 • sleedoorn Bomen- en struikenverkoop 26 september 2018

  Natuurpunt Limburg organiseert dit jaar opnieuw met de lokale Natuurpuntafdeling en de gemeente een bomen- en struikenverkoop. Je kan dan tegen een billijke prijs autochtone en inheemse planten aankopen. Dankzij deze actie zijn er de afgelopen jaren heel wat tuinen aangeplant met streekeigen groen. De natuur wordt er beter van!

 • krokus Bloembollenactie 27 september 2018

  Honingbijen en wilde bijen stellen het vandaag niet zo goed. Een belangrijk knelpunt hiervoor is het tekort aan voedsel. Een extra aanbod aan planten met een goed stuifmeel- en nectargehalte in de tuin is dus voor hen zeer welkom.

 • Privacy Digitale week in de bib: Lezing "Digitale privacy" 26 september 2018

  In het kader van de digitale week in de bib wordt een lezing georganiseerd over "Digitale privacy" op zaterdag 27 oktober van 10:00 tot 12:00h

 • Smart cities Digitale week in de bib: Lezing "Smart Cities" 26 september 2018

  In het kader van de "Digitale week" in de bib wordt er een lezing georganiseerd over het boek "Smart Cities" op zaterdag 20 oktober van 10:00 tot 12:00h

 • peuters in actie Workshop Peuters in actie - zo 18 november 24 september 2018

  In het kader van de voorleesweek bieden wij verschillende workshops aan in de bibliotheek van Lanaken.
  Eentje daarvan is de workshop "Peuters in actie" voor kinderen tussen 1 en 3 jaar.

 • katFB Laat je huiskat onvruchtbaar maken! Vraag je kortingsbon aan 07 maart 2018

  Sterilisatie en castratie zijn eenvoudige ingrepen met vele voordelen voor de kat zelf en voor de omgeving. Ongewenste kittens worden later zwerfkatten die ronddolen en als overlast ervaren worden. Een eenmalige ingreep bij kater of kattin bespaart honderden kittens een triestig lot. Als extra stimulans geeft de gemeente Lanaken kortingsbonnen weg van 15 euro (kater) en 25 euro (kattin). Deze bonnen kunnen bij de milieudienst aangevraagd worden vanaf 14 februari. De kortingsbonnen zijn geldig tot 30 september 2018 bij een dierenarts in Limburg.

 • Zonnepanelen technische dienst web Daken technische dienst en gemeentelijke basisschool voorzien van zonnepanelen 28 september 2017

  De daken van de refter van de technische dienst en de gemeentelijke basisschool van Rekem werden voorzien van zonnepanelen. Dit initiatief kwam er omdat het gemeentebestuur streeft naar een duurzaam energiegebruik binnen de gemeentelijke gebouwen. Voor de realisatie van dit project werd samengewerkt met de ESCO-dienst van Infrax.

 • Mountainbike Nieuw mountainbikenetwerk Hoge Kempen 23 november 2016

  De provincie Limburg ontwikkelde samen met het Agentschap voor Natuur en Bos, het Regionaal Landschap Kempen en Maasland en de partnergemeenten Maasmechelen, Dilsen-Stokkem, Lanaken, Zutendaal, Genk, As en Maaseik het nieuw Mountainbikenetwerk Hoge Kempen met 160 km routes in het Nationaal Park Hoge Kempen. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de behoefte van de vele mountainbikers in deze groene omgeving van het Maasland.

 • Textiel ophaling Nieuwe locaties voor de textielcontainers Lanaken 23 november 2016

  In 2016 heeft Limburg.net nieuwe overeenkomsten afgesloten met verschillende textieloperatoren, operatoren met zowel met commerciële als sociale doelstellingen. In de nieuwe overeenkomst werd rekening gehouden met het aantal locaties beperken, 1 textieloperator per gemeente en huis-aan-huis textielinzameling door Kringwinkel Lanaken 4 x per jaar. Volgens deze nieuwe overeenkomst mag enkel de sociale operator Salvatoriaanse Ontwikkelingshulp textielcontainers plaatsen op het grondgebied van Lanaken. De eerstvolgende huis-aan-huis ophaling door Kringwinkel Lanaken is gepland op 27 december.

 • Vuurtje_in_de_tuin Vuurtje stoken in de tuin…de regels van het spel! 23 november 2016

  Afval verbranden in open lucht is verboden. Het verbod geldt niet alleen voor het verbranden van papier, plastic, piepschuim, autobanden, maar ook voor biomassa-afval zoals gft, houtafval en groenresten.

 • evenement-organiseren-web Activiteit of evenement in Lanaken organiseren? Meld het aan bij het gemeentebestuur! 23 november 2016

  Wekelijks worden in onze gemeente diverse activiteiten, evenementen, straatfeesten, rommelmarkten, familiefeesten enz. georganiseerd.
  Vaak is er bij de organisatie van zulke activiteit een dienstverlening van het gemeentebestuur vereist. Dat kan gaan van het opstellen van een verkeersreglement tot het leveren van nadars of containers of het ophangen van affiches in de triptieken en nog veel meer…